Trots!

In mij schuilt een boswachtertje slash vogelaartje. Zo iemand die altijd van alles ziet als ze door de natuur loopt. De salamanders in onze vijver, de ijsvogel in het park, een konijn verscholen tussen het grasn(die ik dan zie omdat de zon door zijn oren schijnt), een dikke schildpad op een boomstam in het water, een vos sluipend over het ijs.  Dat allemaal gewoon in de directe omgeving. Maar zelfs op Borneo zag ik op oerwoudtochten de beesten eerder dan onze zogenaamde gidsen. Dat kan ook komen doordat die er geen zin in hadden om weer met een stel verwende blanken in een bootje te zitten. In ieder geval, lief zegt dat ik telescoopogen heb.

Ik was dus erg blij met een opdracht van Stad en Natuur en Staatsbosbeheer: het schrijven van teksten voor de informatieborden voor het natuurbelevingscentrum Oostvaarders en de teksten voor drie routes in het gebied. Ik kon me legitiem verdiepen in grauwe ganzen, roerdompen en appelvinken en daar word ik blij van. Als bonus mocht ik met de boswachter mee in de fourwheeldrive, op safari door de Oostvaardersplassen.

Afgelopen zaterdag zijn de routes en het infocentrum geopend in aanwezigheid van alle Flevolandse bobo’s. We liepen gezamenlijk een van de routes en iedereen kletste en netwerkte. Ondertussen zag ik kieviten, lepelaars, kluten, ganzen, heckrunderen, het zeearend nest, een vos en een groep herten. En een roofvogel waarvan de boswachter zei dat het een buizerd was. Dat was het niet, dat zei ik maar niet, maar ik zag iets anders met mijn telescoopogen. Wat het wel was, geen idee. Zoveel weet ik er nou ook niet van…

In ieder geval: gaat dat zien en loop de routes! Plof na afloop neer in het restaurant met lekkere taart en broodjes en een fantastisch uitzicht. En loop vooral even naar de expositieruimte boven als je meer wilt weten over grauwe ganzen en appelvinken.

Dit bericht is geplaatst in Almere met de tags , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Trots!

  1. Myra schreef:

    Hé Connie, Wat leuk! Ga ik zeker doen. En ook mooi dat de borden klaar zijn nu vanmiddag de koninginne langs komt. Groet Myra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *