Terug uit niemandsland

“Hoezo, je blogt niet meer?” “Gewoon, geen zin meer. Sinds de dood van mijn broertje niet meer. De dood, daar kan ik niet tegenop  schrijven.” Lief legt zijn vork en mes neer en kijkt me aan. “Dat hoeft ook niet. Alles dat je schrijft is een aanklacht tegen de dood. Je moet weer gaan schrijven, dat hoort bij je.” Hij is de tweede vandaag. ’s Ochtends inforneerde hartsvriendin of er nog wat van kwam. “Ik mis je stukjes!”

Terug uit niemandsland dus, waar ik sinds de dood van mijn broertje een tijdje ronddwaalde. Proberend de stukjes van mijn hart weer aan elkaar te plakken door naar binnen te keren en daar ’s goed rond te kijken. Proberend het gevoel van totale zinloosheid van mijn ziel af te poetsen. Het is soort van gelukt. En ja, de lente. Dat helpt. De lente die me dwingt naar buiten te gaan, weer te kijken. Voorzichtig, voorzichtig. Als na een lang verblijf in een sanatorium.

De flow hapert nog maar de zin groeit. Vanmiddag, op m’n rug liggend tussen de paardebloemen, keek ik naar de wolken en schoot een gebedje. Lieve meneer Bril, bent u al in de hemel? Vast wel. U heeft me leren kijken. Dankzij u kan ik kleine dingen groot schrijven  en grote dingen klein. Zodat alles lekker in balans is.  Geef mijn broertje een kus van me, knuffel hem even en fluister af en toe een mooi zinnetje in mijn oor.

Dank u wel, meneer Bril.

Dit bericht is geplaatst in Broertje, Familie, kanker, Leven met de tags , , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Terug uit niemandsland

 1. Marco schreef:

  Welkom terug in iedersland.

 2. Willem schreef:

  Ja, mooi..goed ook.. Ben al benieuwd naar het volgende.. Zie je, een nieuw begin..Doei W

 3. Jeannette schreef:

  Fijn dat je er weer bent X

 4. René schreef:

  Potjandorie nog eens aan toe! Lekker dat je weer terug bent.

 5. Geert schreef:

  Fijn toch om eens af en toe de barrière van 140 tekens te doorbreken, niet?

 6. Ma ed schreef:

  Lief we hebben je blog gelezen,en waren erg ontroerd.
  Ga zo door met schrijven,je doet het heel goed.
  We kijken uit naar de volgende.
  Liefs Ma Ed.

 7. staelens bruno schreef:

  ik laat u weten dat ik originele nietgepubliceerde, foto’s heb van degebroeders VAN RAEMDO.NCK.. U KAN ZE EVENTUEEL WEL IN BRUIKLEEN NEMEN VOOR COPIE… HEB OOR EEN CARNET WAARIN ZE VERLELD STAAN …MIJN TEL. 056/22.26.07
  .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *