Peuneveu

Ik ben een beetje zenuwachtig. Vanwege de Amerikaanse verkiezingen. Ik kijk tig keer per dag even op de sites van BBC, CNN, NBC om te zien of het allemaal nog wel goed gaat. Met Barack. Vier jaar geleden had Kerry volgens de peilingen de lead, maar verloor. En de vier jaar daarvoor ging Gore aan de leiding. En verloor. Houdt Amerika wel van change? Houdt de mens überhaupt wel van change?

Er moet nou eenmaal een nieuwe president komen en laat het dan in godsnaam Obama worden. Alleen al vanwege de running mate van McCain die vele maatjes te klein is voor welk ambt dan ook buiten het lege Alaska. De kans dat de dood ergens de komende vier jaar aanklopt bij Mac is niet denkbeeldig. Dan moet Palin op staatsbezoek bij de echte Nicolas, en bij de echte Putin. En da’s voor iedereen verlies, behalve voor Saturday Night Live dan.

Historische verkiezingen. Nu al. Grote thema’s. Oorlog. Immigratie. Het economisch systeem dat op de schop moet. Zelfs in het land waar een krantenjongen het tot miljonair kan schoppen en een cafelatte kind van een alleenstaande moeder tot president, zelfs daar groeien de wolkenkrabbers niet meer tot in de hemel. Komen de grenzen aan de groei in zicht en zijn mogelijkheden niet langer onbeperkt. De nieuwe president zal een aantal slecht nieuws gesprekken met z’n onderdanen moeten voeren. En wellicht de overheid een belangrijkere rol moeten gaan geven. Amerikanen houden daar niet van. Die houden van optimisme, zijn niet voor niks inwoners van the land of the brave and free…

Het wordt spannend. Laten we hopen dat de stemmachines het doen, de ponsgaatjes van de formulieren op de juiste plek zitten en dat er een onmiskenbaar verschil zit in de uitslagen. Ik ga kijken dinsdagnacht. Even een nieuwe voorraad nespresso bestellen en ik ben er klaar voor. May the best Obama win.

Dit bericht is geplaatst in Politiek met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Peuneveu

  1. simone schreef:

    ik weet hoe je je voelt….
    vreselijk. En we kunnen niets doen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *