Oortjeshekken

AfbeeldingRondjes lopen om het terras heen. De dijk op en af. Oefenen. We zitten bij Oortjeshekken aan de Waal vlak bij Nijmegen. Het is de eerste echte lentedag en we zijn net vanuit Nijmegen over de dijk komen aanrijden. De dijk waar wandelaars met rugzakken op een rondje Ooijpolder doen. ‘Dat kan ik dus ook binnenkort,’ denk ik bij mezelf. Wandelen, gewoon lopen. Zonder pijn.

Een paar uur eerder lag ik op de behandeltafel in de Maartenskliniek voor een zenuwblokkade en een behandeling aan het SI gewricht. Een behandeling waar ik enorm tegenop zag maar reuze meeviel. Een behandeling die een einde moet maken aan jarenlang pijn omdat de twee onderste rugwervels de zenuwen beknellen. De blokkade schakelt de zenuwen uit. Dus ik loop oefenrondjes rond het terras, vrijwel pijnloze rondjes. Dochter zegt dat ik beter loop, mijn gewicht beter verdeel. Man zegt dat mijn schouders ontspannen zijn.

En nu, the morning after, werd ik wakker. Zonder pijn. Een bijna bizarre ervaring. Na jarenlange zoektochten naar een oplossing, ingrijpende operaties vermijdend, het alternatieve circuit drie keer in de rondte gegaan, kwam de Maartenskliniek – wat een geweldige mensen werken daar! – met deze oplossing. Ik ben diep ontroerd en zo ongelooflijk dankbaar!

Dit bericht is geplaatst in Leven, Liefde met de tags , , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Oortjeshekken

  1. keeseka schreef:

    Wat geweldig! Ik ben oprecht blij voor je. Meteen maar iets afspreken om te gaan wandelen, en bijkletsen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *