Moed

c.jpg

Heel weekend dans. Vanavond naar Muziektheater en terwijl ik naar de beste dansers van de wereld zat te kijken – Nederlands Danstheater – dacht ik, fuck it, wat nou Almere? Ik ga een boek schrijven. Over dansers, kunstenaars. Over mensen die op de een of andere manier de moed hebben te kiezen voor hun ziel. Nee, dank u, laat die jeugd maar even zitten, ik moet trainen. Om dan als je veel geluk hebt als eerste solist in een vooraanstaand gezelschap net modaal te mogen verdienen terwijl je je een slag in de rondte werkt, geen tijd hebt je voor te bereiden op wat je na je 33e ofzo met je leven aanmoet. En dat dat nooit een overweging is om voor veiligheid te kiezen en dat je je ook niet realiseert dat dat bijzonder is want, nee dank u, laat dat normale leven ook maar even zitten. Ik moet nog steeds trainen. Goed, dat boek moet maar Beweegreden gaan heten ofzo. Hallo uitgever, sponsor, mecenas: doet u mij een mailtje?

Na NDT tango in de Korte Leidse. Lekker. Versleten voetjes. En tussen dansen door zitten kijken naar prachtige danser. Type alto-kraker. Zwart rood tshirt, legerbroek, opgeschoren haar met dreadjes in de nek. Maar dansen, van top tot teen soul. Ik ben verliefd! Dan naar de snackbar om de hoek. Leidseplein midden in de nacht. Het lijkt wel kermis. Schaatsbaan met van die enge tiroler kersthutten er omheen, kerstmannen in de lantaarnpalen…brrrr. Maar wel soort van thuis. dat dan weer wel.

Misschien moet ik gewoon maar ophouden met zo hard te duwen en te trekken om in Almere iets voor elkaar te krijgen. Gewoon lekker naar Muziektheater, Balie, Paradiso en Almere aan de vissen overlaten. Consument worden.

O ja en zondag repeteren met een aantal oude – letterlijk en figuurlijk – collega’s. Choreografie voor een jubileum. We hebben elkaar een paar weken geleden weer ontmoet. Na 20 jaar. Niks veranderd, energie precies hetzelfde, alsof we zo de bus weer in moesten. Half drie, naar bed!

Dit bericht is geplaatst in Inspiratie, Liefde. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Moed

  1. René schreef:

    “…..fuck it, wat nou Almere”

    Krasse taal en hopelijk meen je het niet. Jou kennende….Nah, je zal het wel niet menen.

    Fijne dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *