Mijn lief

Een feest van een van mijn beste vriendinnen. Als ik binnenkom zie ik hem.’Die wil ik wel’, denk ik bij mezelf maar er is een kleine hobbel die genomen moet worden: hij is er met z’n vriendin….Observeren dan maar, ’s kijken hoe het tussen die twee zit. Mwoah, gaat niet veel aan verloren als ik ingrijp, constateer ik een half uurtje later arrogant en manoevreer mezelf in een gesprek dat hij met iemand staat te voeren. Er is onmiddelijk chemie. De hele avond draaien we om elkaar heen en we gaan gelijktijdig weg. Vriendin staat hem zenuwachtig te roepen als wij staan te rommelen aan fietssloten maar eigenlijk al bezig zijn met de inleidende manoevres.

De volgende ochtend vroeg belt hij me met een smoesje. Iets wat we nodig nog even moeten bespreken. Een paar dagen later zitten we bij Walem aan de gracht. Het knettert en vonkt. Bij het afscheid buiten staan we ineens heftig te zoenen. “Ik ben met iemand,” zegt lief die mijn lief nog niet is. “Dit kan niet.” “Tsja, dan moet je het met haar uitmaken,” besluit ik voor hem. Waar haalde ik toch die onwrikbare zekerheid vandaan? Het zeker weten dat we voor elkaar bestemd zijn?

Dat feest was vandaag 20 jaar geleden. En de liefde is er nog steeds. Een relatie die in die twintig jaar alle kanten op stuiterde. Van leien dakjes en dwars door diepe valkuilen. Met periodes waarin we het zicht op elkaar kwijt waren en periodes van innige verbondenheid. Met heftige ruzies en het zoete goedmaken dat daar op volgt.

Als liefde zoveel jaar kan duren, zong Brel, dan moet het echt wel liefde zijn.

Dit bericht is geplaatst in Liefde, Relatie. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Mijn lief

 1. renehome schreef:

  Gefeliciteerd met je 20 jarige liefde voor jouw lief en jou.

  Was het trouwens niet Herman van Veen?

  René

 2. Marco schreef:

  Ik hoor nog wel welk zaaltje jullie afgehuurd hebben voor dit jubileum. Het was eigenlijk een verrassing, maar Cecil en ik (volgend jaar 20 jaar samen) hebben Het Alfabet voor jullie ingestudeerd…

  De A is van Aandacht, dat hebben jullie voor elkaar.
  De B is van Benen, net als jullie een paar…

  Hè, gezellig!

 3. Connie schreef:

  Geen zaaltje…ik bedoel…weet jij een leuk zaaltje in Almere? Nou dan. We wachten op mooi weer, strandfeest bij Poort Dok!

 4. “……weet jij een leuk zaaltje in Almere? ”

  Nee niet in Almere

 5. MCB schreef:

  mmm wat romantisch…

  Ben jaloers op je c. Jaloers zoals alleen meisjes kunnen zijn.

  k heb vanavond mijn gedichten tik.
  Ik hoop ooit eens tegen iemand te kunnen zeggen.

  Ik wil met jou alleen en in alle sloten samen.

  Zucht (hoort niet bij het gedicht)
  Volgens mij Martin Bril?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *