Lieve, lieve lente

Misschien heeft de pittige diagnose van vorige week – twee afgegleden wervels, ernstige vernauwing wervelkanaal en cyste in het wervelkanaal – een negatieve uitwerking, maar mijn lijf lijkt met de dag slechter te worden en het op te geven. Vanochtend niet! Na een zeldzame goede nachtrust stoute schoenen aan en een rondje lente gelopen in het park voor de deur. Gaan, al is het maar 200 meter. Maar wat voor 200 meter.

Vijftig tinten groen, ontluikend wit, zacht schemerend oranje, gele stippen, zachte geur. Geknisper, schittering, gefluister. Langzame, voorzichtige stappen met dat onwillige lijf. Al het moois in me opnemen. Adem voor adem.

Lieve, lieve lente. Je bent zo welkom!

Dit bericht is geplaatst in Almere, Schoonheid. Bookmark de permalink.

14 Reacties op Lieve, lieve lente

 1. Lieve Connie, ik wens je veel succes op de weg, die je bewandelt. Je doet het geweldig!!!
  Liefs van Heleen

 2. Annemieke schreef:

  Mooi geschreven, Connie. De lente is een fijne periode. Mooie bloesem, nieuwe dingen die op je pad komen. Zo ook de kracht die het je geeft.

 3. Roelfien schreef:

  Lieve Connie, fijn dat het vandaag beter gaat. Hopelijk is de schrik van de diagnose nu je lijf een beetje uit en volgen er nog veel meer lente ochtenden. En daarna mooie zachte zomeravonden om terug te kijken op goede dagen. Liefs Roelfien

 4. Filip Fokkens schreef:

  50 tinten lentegroen is veel beter dan 50 tinten commercieel grauw. sterkte met je fysieke hindernissen. per aspera ad astra.

 5. Odette schreef:

  Oh lieve Connie,

  Wat ben jij toch een dappere vrouw, die tegenspoed omarmt en daaruit kracht put. Ik buig voor jou en je vermogen te zien wat is. Wens je een volgende mooie dag, en dan nog een, en nog een, en nog een….

  Liefs,

  Odette

  • Connie Franssen schreef:

   Dank je wel, Odette. Net bij de neurochirurg geweest en ik word de 19e geopereerd! Er gloort een pijnvrije toekomst….

 6. Paul schreef:

  Ik weet nu pas dat de diagnose heel heftig is!
  Heel veel sterkte en ook ik zie steeds meer de betrekkelijkheid
  van alles wat ” belangrijk” is en dat genieten van alleen n lentedag
  al heerlijk en speciaal is! Jij weet dat al langer!

 7. Patrick van der Hofstad schreef:

  Lieve Connie,
  Wat een pittige diagnose heb je gekregen. Sterkte met het aftellen naar de 19de en natuurlijk met de operatie zelf en je herstel daarna. Ik wens je heel veel kleine mooie momenten en de kracht om erbij te zijn. En ik wens je kracht bij alle moeilijke momenten.
  Een heel warme groet van Patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *