De wereld is groot

Ik ben vaak vroeg wakker. Dat is fijn. Even mediteren in dat schemergebied tussen slapen en wakker zijn. En luisteren naar Wereldnet.

Wereldnet is een VPRO / Wereldomroep radioprogramma, elke werkdag tussen half zes en zes uur op radio 1. Wereldnet is leuk. Iedere ochtend wordt er gepraat met drie Nederlanders in den vreemde.  De items zijn leuk. Niet zo van ‘er zijn hier kindjes en die krijgen steeds meer honger vanwege de voedselcrisis’ zodat je de dag begint met en schuldgevoel en hongerbuikjes op je netvlies. Nee. Meer van het ‘Man bijt hond’ soort. En even weg uit navelstaarderig Nederland, altijd prettig.

Neem Syrie. Daar zijn nieuwe verkeersregels ingevoerd. Regel 1: de bestuurder mag zijn kind niet op schoot hebben tijdens het rijden. Regel 2: De bestuurder moet een rijbewijs hebben. Dat niet zelf gemaakt is. Regel 3: Er moet een kentekenplaat op de auto zitten. Dat niet zelf gemaakt is. Regel 4: De auto moet een richtingaanwijzer hebben. En die moet gebruikt worden. Over naar Canada. In de omgeving van Vancouver werden in een paar weken tijd achtereenvolgens vier voeten gevonden. Vier rechtervoeten welteverstaan. En nu is de regio Vancouver in de ban van het voetenmysterie. Gekker dan de werkelijkheid kan het niet worden. Daar kan geen Gouden Strop kandidaat tegenop.

Dit bericht is geplaatst in Leven met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *