Culture Shock

Werd het toch nog gezellig gisteren. Met Peter stand van zaken in het stadshart doorgenomen en enthousiast geworden over het pleintje voor de Kunstlinie. Dat heeft de potentie uit te groeien tot een echt stadsplein. Arena achtige vorm, brede trappen eromheen. Ik zie me daar dit voorjaar wel tango-oploopjes organiseren….En op de tweede verdieping van de Hema zit het hema restaurant met prachtig uitzicht over de stad. Jammer genoeg geen gewoon cafe. En verder willen Peter en ik ons wel aan de gemeente verhuren als adviseurs gezellig, handig en nog leuker, want uiteraard weer volop ideeen over hoe het allemaal beter kan. Bijvoorbeeld door de stalen balk rond het terras van V&D te verwijderen want zit precies op ooghoogte als je zit: weg uitzicht, suf! Geprobeerd grappen over uitglijen in het donker te beperken.. wat niet lukte.

Mario stond ’s middags voor de deur met giga fles Baileys en kadobon voor broodje bij Tante als dank voor werkzaamheden voor krantje. Meteen maar opengemaakt ter verhoging van de kerststemming.

En helemaal leuk werd het ’s avonds om 22.00 in de studio van de Stadsomroep waar we met het Geheugen van Almere iedere dinsdagavond een programma maken. Gast Rene Kempenaar bleek ziek maar had zich laten afvaardigen door een aantal jongeren van Culture Shock. Frits en ik besloten samen te presenteren en het resultaat was een vrolijke, chaotische, creatieve uitzending met human beatbox Jonathan, stadsrapper Jaytee, zangeres Jaleeza (onthouden die naam!) en rapper Joel. Culture Shock bestaat uit zo’n 50 talentvolle Almeerders en zijn op zoek naar een vaste plek in de stad zodat ze nog groter kunnen worden. Heb ze dringend geadviseerd vooral de Voetnoot te kraken als CKV er uit is en hoop dat ze dat gaan doen en niet gaan zitten wachten op subsidie en ambtenaren. En dat zij dan ook van de zomer op dat pleintje voor de Kunstlinie heftig tekeer gaan. Nou ja, het komt allemaal goed…

Dit bericht is geplaatst in Almere, Inspiratie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *