Woest!

Woest ben ik. Vanochtend hoorde ik op radio 1 een interview met een Nederlandse arts. Ze werkt in een ziekenhuisje in Haiti. Vanwege de cholera uitbraak wordt het ziekenhuisje overspoeld met mensen die hulp zoeken. Vaak is het te laat. Cholera kan binnen een paar uur tot de dood leiden. Aan de andere kant, de remedie is relatief simpel: een infuus.  ‘Maar’, zei de arts, ‘de infuusvloeistof is bijna op. We hebben gehoord dat er infuusvloeistof beschikbaar is in een andere stad, daar gaan we nu heen, maar de vloeistof is duur en we hebben geen geld.’

Godverdegodver. Er zijn wereldwijd miljarden opgehaald voor Haiti. Miljarden! Van dat geld is nog geen 10% uitgekeerd. Dit vanwege corruptie van de regering. En dat snap ik niet. Want hoe moeilijk is het een rekeningnummer van een ziekenhuisje te vragen en geld over te maken?

Ik heb radio 1 gemaild en ze gevraagd me naam en mailadres van de arts te sturen en ik ga haar direct steunen. En ik ga het Rode Kruis mailen en ze vragen het geld dat ik gedoneerd heb – voor Haiti, voor tsunami, voor Afrika etc.etc.etc. – te storten op rekening van dat ziekenhuisje.

Zodra ik meer gegevens heb, zet ik ze op mijn blog. Misschien dat we dan allemaal een druppeltje kunnen aanvliegen om de gloeiende plaat te koelen.

Dit bericht is geplaatst in Leven met de tags , , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Woest!

  1. mel schreef:

    Bedankt voor het velmelde van deze ramp, ik doe sociaalwerk en moet een actualiteitsverslag maken mijn onderwerp Haiti. Ik ben zelf ook heel kwaad en stel mezelf ook de vraag hoe is dit mogelijk?! Mensen horen niet te sterven door politieke corruptie men moet de artsen alles geven om dit te stoppen ,eerst de aarbeving nu cholera zo kan het land zich onmogelijk heropbouwen. En wie haald het in godsnaam in zijn hoofd om dan nu toch nog de verkiezingen te laten door gaan met al die zieke mensen en de chaos in het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *