What’s up, dudes?

Naast me in de tram zit een oud mannetje. San Francisco, wijk Castro, 19 juli, uur of zeven ’s avonds. Bij de volgende halte moet er een scootmobiel naar binnen, bestuurd door een giga zwarte dame. Naast haar staat een jongen, wijde jeans afgezakt tot onder z’n billen. Gouden tanden waarvan twee model dracula die over zijn onderlip uitsteken. Er klapt automatisch een loopplank uit, de dame stuurt de bus in en beheerst als een koningin het middenpad. ‘Mooi systeem’, zeg ik tegen de oude man. ‘Zoiets kennen we niet bij ons.” ‘Waar kom je vandaan? Nederland? O, die heb ik nog niet. Wil je alsjeblieft je naam en land in mijn boekje zetten?’ Hij haalt een boekje tevoorschijn dat hij me laat zien. Het staat vol namen en landen. ‘Just women…I don’t like men.’ Ik schrijf mijn naam en we keuvelen verder. Hij is geboren en getogen in SF, mooie tijden meegemaakt. ‘I’m 79 now, it scares me how fast time passes. What about you, you are forty I think.” ‘Thank you! You ust made my day, I’m 51 actually….’ ‘Wow, good for you, hon!’

En nu, na een dagje rijden in onze rental – zo stoer, een Chrysler Pacific – zitten we in santa Barbara waar een van mijn beste vriendinnen een vakantiehuis heeft. Vanochtend hier voor de deur pelikanen, zeehonden, roggen. Straks zwemmen in de Pacific. Uniek taalgebruik hier. ‘Hi! So nice to meet you guys! You’re from Holland??? That’s like, sooooo cool. O my god, Awesome to meet you…’ Nou ja, lekker chill dus hier, see ya!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, VS. Bookmark de permalink.

0 Reacties op What’s up, dudes?

 1. MC schreef:

  heel toevallig klikte ik weemoedig op je schrijfblog. MM je bent ertoch maar dan een beetje verder weg. De magie van NY, SF. Veel leuker dan een strand vakantie.
  Veel plezier C hoop dat het iesje ook lukt om te genieten. Meestal zijn tieners meer bezig met wat er gaat gebeuren als ze terug komen dan in het hier en nu te leven en te genieten wat is. (Lukt mij pas sinds mijn 38ste maar ja ik ben een laatbloeier;-*)

 2. Connie schreef:

  Dag vriendinnetje. Geen mailadressen bij me.
  Iesje geniet / geniet niet, zoals dat gaat.
  Niet weemoedig worden, ben de 12e thuis!
  Kus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *