Vuurwerk

Ik ben een beetje verliefd op Matthijs van Nieuwkerk. Hij is mooi, scherp, grappig, sexy, kortom: alles wat een meisje nodig heeft. Gisteren stond ik in ’t Oortje – mijn absolute nummer 1 winkel in Almere – muziek te luisteren. Ondere andere Betty Swann (mooi!!). En wie hield ’s avonds in zijn top 2000 de cd van Betty omhoog en riep ‘mooi!!’? Juist, Matthijs. Kijk, dat delen we dus al. Heb hem mijn John en Yoko avontuur ook al gemaild maar hij heeft me nog steeds niet uitgenodigd. Misschien dat M. niet weet dat oudere dames en jongere heren vuurwerk oplevert? Ook bandeonist Karel Kraayenhof zat bij Matthijs. Hij miste het nummer ‘calling you’ uit de film Bagdad Cafe in de Top 2000. Inderdaad een prachtig nummer, meteen gedownload, en een prachtige film. Van Wim Wenders als ik me niet vergis. Volgens Karel verschenen er na de film in allerlei steden Bagdad Cafe’s: cafe’s waar de hele wereld komt. Anti-Rita cafe’s dus eigenlijk. Misschien wel leuk in Almere: cafe Arita…Ik dwaal weer af.

In 1988 leerde ik mijn lief en dus de argentijnse tango kennen. Karel woonde toen in een kraakpand in de Bilderdijkstraat en speelde op straat op het Leidseplein, Frank en ik dansten daarbij. En nu is Karel gearriveerd musicus en wonen wij op stand in Almere. Wie had dat ooit gedacht?

Vanavond zijn we voor het eerst in jaren gewoon thuis, met demente oma die lief gisteren uit Brabant opgehaald heeft. ‘Fijn dat ik 1e kerstdag bij jullie mag zijn’, zei ze gisterenavond toe ze binnenkwam. Vanavond gaan we dus heerlijk kijken naar de Soulshow van de Vpro en Lebbis en Jansen en wat er nog meer aan leuks is. Oma zal ons zalig pasen wensen en om 12 uur gaan we knallen. Lief heeft eergisteren met dochter lang in de rij gestaan en kwam opgewonden als een jongetje terug met een flink pakket vuurwerk.  Goed. Ik ga oliebollen bakken en moet nog naar AH voor goudreinetten. Veel plezier allemaal!

Dit bericht is geplaatst in Almere, Liefde. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *