Voorpret

“Nee, die kleed niet af.” “Kleed niet af? Wat bedoel je? Ben ik 100 kilo? Moet ik in een jurk die afkleed?”

Lief en ik staan in het zoveelste pashokje, op zoek naar De Jurk. De voorpret is in volle gang. De Jurk moet feestelijk zijn, maar niet truttig en zeker niet trouwjurkachtig.

Ik heb een jurk gepast met een zomers landschap er op, alsof ik in een poster rondliep. Ik heb een jurk gepast van blauwe zijde, schattig maar raar gebobbeld aan de voorkant. Ik heb een zeegroen/blauwe jurk gepast van hele dunne stof waarin ik op de kleine zeemeermin leek. Ik heb een eenvoudige jurk gepast met een mooie bloemenprint en zwart kant, die ik heel mooi vond maar hij dus niet. Ik heb een jurk gepast die van boven prachtig was maar waardoor ik from the waist down op een bonbonnetje leek. En de a.s. heeft het maar over afkleden maar daar bedoeld hij niet – ‘echt niet, Ceetje!’ – mee dat ik af moet vallen maar dat de stof moet vallen. Of zoiets.

De rest is geregeld. Ringen in de maak. Kaarten vandaag klaar. Dankzij ceremoniemeesteressen Astrid en Jolie hebben ceremonie en feest vorm en structuur. Eva stuurt opgewonden en blije mailtjes uit Australië, ze arriveert met haar nieuwe lief op 22 juni. Die zitten dus waarschijnlijk volkomen gejetlagged door alles heen te snurken, maar dat geeft niet want ze is er tenminste. Isabel maakt zich nu al zorgen dat ze  de ringen moet aangeven. “Op een kussentje???? Ik laat ze vallen!!” Nee, niet op een kussentje, we zijn die dommerd en Maxima niet.

Alles dus onder controle, behalve De Jurk. Volgende week met hartsvriendin op pad. Maar misschien dat ik van de week zelf nog even snel iets haal. En dan ook even langs de Cuyp voor een tijgerprint sluiertje. Ik word een rebelse bruid.

Dit bericht is geplaatst in Leven, Liefde met de tags . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Voorpret

 1. Laura schreef:

  Hey wat gaaf, Connie! Trouwplannen, leuk! En al bijna zover dus.

  Helaas hier een partner die de meerwaarde niet in ziet van trouwen. Dus ik moet het maar doen met bruiloften fotograferen.

 2. Wenda Meijerink schreef:

  Ik word nu wel heel benieuwd watvoor jurk je gaat kiezen!!! :) Heel veel plezier met al die voorpret!

 3. Willem schreef:

  Ha, ik ken het.. Ben met M in Parijs, want daar woonden we toen, eindeloos wezen shoppen voor de jurk.. Uiteindelijk gekozen voor Indiaas, mooi en exoties, met sieraden en geuren.. Kreeg een compliment van de eigenaresse voor mijn geduld en interesse.. Tschja.. Sukses C

 4. Connie Franssen schreef:

  @Laura: Wij zijn ook al 100 jaar samen…nooit gedacht dat we ooit…het kan dus verkeren!
  @wenda en @Willem: dharmanaam Teisui – zij die vol vertrouwen de stroom volgt :)

 5. kanteldenker schreef:

  Mooi, een tijgerinnetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *