Verlangen naar september

“Klein vertrouwen is vertrouwen in iets of iemand hebben. Groot vertrouwen is nergens op gebaseerd.”

– Nico Tydeman sensei

Gisterenavond was ik in de zendo – de meditatieruimte in Amsterdam. Eindelijk! Vier weken nauwelijks ‘gezeten’, ik miste het. Het is nog vakantie, dus we waren met weinig – een stuk of 15 zittenblijvers. Leraar Nico is bij zijn leraar Genpo in Amerika: geen dharmatalk dus.

Terwijl we zaten, begon het buiten te schemeren en nog een beetje meer te schemeren. Het raam stond open, het was stil: onvoorstelbaar stil voor hartje Mokum. Af en toe klonk er wat gerommel in de verte. Wat stemmen uit een naburige binnentuin. De duisternis, slechts verlicht door een kaars op het altaar, maakte het zitten intiem en intens.

Ik voelde me gelukkig. Gelukkig en verlangend naar de start van het nieuwe seizoen, het volgende leerjaar – want zo ervaar ik dit zenpad. De retraites, de city sesshins, Ameland en bovenal jukai: de ceremonie waarbij ik officieel zenboeddhist word.  Was het maar vast september!


Dit bericht is geplaatst in Zen. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Verlangen naar september

  1. Den Brabo schreef:

    <>, en daar word ik dan weer gelukkig van!Kan ook niet wachten tot 31 augustus. Wat zijn we ongeduldig voor twee “zenners” ;-D

  2. Den Brabo schreef:

    “Ik voelde me gelukkig”, en daar word ik dan weer gelukkig van!Kan ook niet wachten tot 31 augustus. Wat zijn we ongeduldig voor twee “zenners” ;-D (op een of andere manier was het eerste deel weggevallen)

  3. Connie schreef:

    Verlangen mag, Kees!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *