The Write Way

Een Engelse titel voor een Nederlandse schrijfcursus? Dat komt zo. Ik ben schatplichtig aan Julia Cameron, die het standaardwerk The Artist’s Way ontwikkelde. Een methode die me veel inzicht heeft gegeven in mijn eigen creatieve proces. Op basis van haar methode en mijn eigen ervaring met professioneel schrijven, is The Write Way ontwikkeld. Met een buiging en eeuwige dank aan Julia.

Vanaf vrijdag 1 september: Write Way in het Schrijfhuis

Schrijf je graag maar weet je niet hoe je de tekst van binnen naar buiten krijgt? Misschien is The Write Way dan iets voor jou. Op vrijdag 1 september start er een nieuwe Write Way in het Schrijfhuis, een klein, houten huisje in het Waterlandse Bos in Almere. Gedurende zes vrijdagochtenden gaan we op zoek naar jouw unieke schrijfstijl. Dat doen we door veel te schrijven, veel te lachen en soms te huilen. Resultaat is dat je jezelf beter leert kennen en je schrijver kunt bevrijden uit een wirwar aan overtuigingen en blokkades waarvan je niet eens wist dat je ze had…Lees hier wat cursisten van The Write Way vinden.

The Write Way gaat niet over techniek. Techniek is prima als de tekst er is. Voordat het zover is, moeten er andere dingen gebeuren. Moet je vrij baan kunnen geven aan je creativiteit. Inzicht krijgen in je blokkades en die uit de weg ruimen of omzeilen. Daar gaat The Write Way over. Over het wakker maken en een stem geven aan die innerlijke schrijver.

Start: Vrijdag 1 september
Tijd: 10 – 12.30 uur
Locatie: VTV Waterland, Meentweg 2, Almere
Prijs voor zes ochtenden: € 100
Opgave of meer weten? Mail me: info@conniefranssen.nl

over mij

In 1998 kreeg ik mijn allereerste schrijfopdracht van een veiligheidsinstituut, het schrijven van een boekje over ladders en trappen. Kan het nog saaier? Het werd een van de belangrijkste schrijflessen ooit: ik leerde dat je over alles kunt schrijven. Over alles. Verdiep je en er gaat een wereld open. Sindsdien ben ik talloze boeken, vertalingen, interviews, brochures, nieuwsbrieven, artikelen, blogs, verslagen en website content verder. Die schat aan ervaring heeft me veel geleerd over creativiteit, over blokkades, over smoesjes en niet weten hoe verder. Het heeft me geleerd dat het gaat om het proces. Als dat niet deugt, deugt het resultaat ook niet.