Stop!

Ik ben gestopt. Met Twitter. Onder andere…

Gisterenavond kwam ik thuis van mijn jaarlijkse acht dagen meditatieretraite. Acht dagen Zen en Big Mind. Acht dagen de connectie herstellen met Buddha. God. The Force. Liefde. Leven. Of hoe je het ook noemen wilt. Acht dagen lang delen met driehonderd mensen die vanuit de hele wereld naar Ameland kwamen. De stilte delen maar ook de ervaringen. Met elkaar lachen, huilen, werken, wandelen, feesten. Me voortdurend bewust van de connectie. En met een groeiend verlangen dat ook in mijn dagelijks leven te willen voelen.

Gisterenavond hing ik met lief op de bank en keek naar de Nationale IQ show – of zoiets. Ik werd er helemaal niet goed van. Van het geschreeuw, de platheid, de drukte, de niksigheid. Ondertussen las ik weer ’s wat tweets. En bedacht dat ik dit echt niet meer wil. Dat al dit gedoe me afleid van wat ik werkelijk wil: echte verbindingen met echte mensen. Dus heb ik vanochtend de stekker uit twitter getrokken. En uit nog een paar activiteiten waar ik aan gehecht was maar waar mijn hart niet meer in zat. Met een beetje schuldgevoel maar vooral met heel veel overtuiging, zin en nieuwsgierigheid naar dit pad met wat minder zijpaadjes.

Het voelt goed. Meer dan goed. Licht, wakker. Een vlindertje dat uit haar cocon is gekropen. Er komt vast wel weer een periode waarin ik het even vergeet, waarin dit bewustzijn weer wegzakt. Ondergesneeuwd raakt door het leven van alledag. Gelukkig zijn er mensen die me eraan herinneren. Me weer wakker schudden. Ik weet niet meer welke verlichte geest het zei maar het is de spijker op z’n kop:

– The body like a mountain.  The breath like the wind.  The mind like the sky. –

Dit bericht is geplaatst in Familie, Leven, Liefde, spiritualiteit, Zen. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Stop!

 1. Den Brabo schreef:

  Ik heb de verandering gezien en gevoeld. Als rupsje was je al zo mooi! Reken er maar op dat je de kans niet krijgt om af te glijden, daar zorgen die brabo’s wel voor.

 2. Den Brabo schreef:

  – The body like a mountain. The breath like the wind. The mind like the sky. –

  Het is een Tibetaans spreekwoord. Ik weet niet wie het gezegd heeft of wie de schrijver is.

  Ferme Hug.

 3. willy schreef:

  Hi Connie,

  grappig… ineens dacht ik aan je en dat ik je al een tijdje niet ‘gezien’ had op Twitter, ik had me niet voor kunnen stellen mensen daar te gaan missen. Maar jou blijkbaar wel… Ik kan me je keuze zo voorstellen, zeker na een retraite… de oppervlakkigheid waarvan de meesten denken dat het diepgang heeft… tja…

  Ik wens je het beste en hoop je toch weer eens ergens te zien!

  lieve groet,
  Willy

 4. Willem schreef:

  Connie, Connie, Connie.. Kmis je op Twitter..Deze link is voor jou.. Liefs, x je http://www.w3schools.com/html/lastpage.htm

 5. Pauline schreef:

  Ja de twitter stekker eruit en alles wat afleidt!
  Zo helder en gewoon en toch kom je er soms niet toe.
  Want er zou wel eens etc. Ik doe met je mee.
  Hoewel facebook is voor mij nog wel een goed idee.
  Groetje Pauline Saigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *