Sssstttt

Tijd voor een kleine coming out. Ik hou van de dog whisperer!

De dog whisperer heet in het echt Cesar Millan. Hij heeft een tv programma op National Geographic. In dat programma coacht hij honden, maar vooral baasjes, om ’s wat aardiger te zijn, minder bang te zijn voor alles wat beweegt of op te houden met kindjes bijten. Een soort dr Phil dus, maar dan voor honden. Cesar heeft een training centrum ergens in Californië en op dat trainingscentrum woont The Pack. The Pack is een groep honden onder leiding van Daddy, een onverstoorbare pitbull. Stel: jij hebt een vals kreng van een chihuahua die iedereen met uitpuilende ogen het huis uit keft en in je kuiten bijt als je nietsvermoedend een eitje staat te bakken. Dan komen Cesar en Daddy en binnen een paar uur is het hysterische klerebeest een totaal relaxed hondje met redelijk normale ogen. En hoe hij het doet? Een combinatie van op handen en knieën achterwaarts richting klerebeest schuiven, met twee vingers een duwtje geven en tssss zeggen als het klerebeest naar doet, maar vooral: the calm and assertive energy of the leader. Daddy heeft daarbij vooral de rol van rondlopen en klerebeest negeren.

Ik vind het geweldig. Wat een man!

Wij hebben een draadhaar foxterrier. Een beetje een praatjesmaker. Vooral aan de lijn wil hij nog wel ’s krankzinnig tekeer gaan tegen andere honden. Tegenwoordig duw ik dan met twee vingers tegen hem aan en zegt tsss. Het helpt niet. Ik heb blijkbaar niet de calm and assertive energy van een leader.

Vorige week was vriendin M. bij me. Zij ziet slecht en heeft daarom een hulphond. En die is dus wél calm en assertive. De stoere praatjes en het domi gedrag van onze fox werden straal genegeerd. Hulphond was uitsluitend geïnteresseerd in het wel en wee van zijn bazin. In no time lag fox samen met zijn nieuwe vriend onder de parasol te snurken. En dus konden bazin en ik de hele middag in de tuin hangen en het leven eens goed doornemen. Hulphond was dus een soort Daddy. Als ik met fox toevallig in de buurt ben, ga ik zeker bij Cesar langs voor een training. Het lijkt me geweldig een calm and assertive leader te zijn.

Daddy, the Pack Leader

Dit bericht is geplaatst in Leven met de tags , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Sssstttt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *