Seks en bier

Mannen. Ik heb er al jaren eentje thuis rondlopen en sommige van m’n beste vrienden…Maar soms. Parallele universums.

Van de week op de A6. Ik word ingehaald door een zwarte golf die vlak naast me komt rijden. De bestuurder leunt zover mogelijk naar me over en begint allerlei uitnodigende? bewegingen met mond, tong en vrije hand te maken. Gaat vervolgens vlak voor me rijden, ik moet vol op de rem en neanderthaler geeft met richtingaanwijzer aan dat hij het op prijs stelt als ik hem volg. Denkt zo iemand nou echt dat ik hem volg en dan even boven op hem klim in die zwarte golf? Heeft hij wellicht regelmatig succes met deze aanpak? Het rare is dat ik in eerste instantie de ‘schuld’ bij mezelf zoek. Zit ik met een heftig decollete achter het stuur? Werp ik zwoele blikken in de achteruitkijkspiegel? Dacht het niet.

Het is altijd vervelend, dit soort uitnodigingen die helaas regelmatig voorkomen. Altijd voel ik iets van woede, angst opkomen. Kijk ik uit naar ontsnappingsroutes. En zelfs op die drukke A6 voel ik me dan erg alleen.

Van de week las ik in de NRC een paar recensies over boeken met als onderwerp ‘de man’. Zwart wit conclusie: nadat er een paar feministische golven de tradionele m/v verhoudingen overspoeld hebben, heeft de man anno 2006 nog weinig toegevoegde waarde voor de vrouw. En nadat de ‘metroseksueel’ – type sluik in de ogen hangend haar, gebloemd bloesje, invoelend, samen op de bank kijken naar ER – heeft afgedaan, is het nu blijkbaar de beurt aan de uberseksueel. Type Mac Dreamy – voor de mannen onder u: de wel hele lekkere arts uit de door ons meisjes gretig bekeken serie Grey’s Anatomy – net zo lief als die metro maar dan wat, uummm, mannelijker. Bavaria heeft dat goed begrepen met de biercommercial waarin doetje anno 2006 terugveranderd in holbewoner anno …tsja. En zo’n golfbewoner op de A6, is dat dan het resultaat van een paar feministische golven en de daardoor ontstane vermeende identiteitscrisis bij mannen? Of gaan we gewoon maar accepteren dat we in paralelle universums leven en de verschillen vieren?

Dit bericht is geplaatst in Mannen met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *