Schot!

Er zit eindelijk schot in. In de Canon van Almere. Het duurde en het duurde. Er moest een projectleider, er moest een aparte communicatieadviseur. En dat allemaal op mini-budget. Nu mag het op eigen kracht, zonder dure ambtenaren en strak in het gelid te hoeven lopen. We hebben een goede redactieraad samengesteld van allemaal mensen die op verschillende gebieden hun sporen in de stad flink verdiend hebben en nu zijn we op stoom. Gisteren mijn teksten voorgelegd en de verschillende mogelijkheden qua website. Enthousiasme alom. Eindelijk energie! In mei gaan we de Canon op de politieke markt presenteren. En dan is ‘ie van de stad. Hoog tijd!

Dit bericht is geplaatst in Almere met de tags . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Schot!

 1. Marcel schreef:

  begrijp dat er eerst flink geld verbrand is door de ambtenaren, en nu het op is een paar gewone, mindere goden (burgers zo u wilt) die het echte werk mogen gaan doen. Waar waren die projectleider en communicatieadviseur voor nodig? Die 10000euro had ook beter geinvesteerd kunnen worden

 2. Connie schreef:

  Nee hoor. Er is geen geld verbrand…het hele bedrag is gewoon naar de canon gegaan.

 3. HaaPaa schreef:

  Wat is het toch fijn voor de gemeente Almere dat zij met Connie Franssen mogen werken. Zij verkoop nog liever haar ziel aan de gemeente, dan dat zij ook maar een puntje van kritiek op de website bespreekbaar maakt.

 4. René schreef:

  Het werd tijd dat de Canon van start ging, want het kan echt additioneel zijn in de ‘wij’ beleving van Almere en de Almeerders.

  Veel succes Connie

  Ps ik zie dat Asschenbak zich weer niet kon inhouden(zie reactie boven), wat een vervelende vent is dat toch.

 5. Connie schreef:

  Dank je wel René.
  Het is erg. Steek je je kop even boven het gebogen maaiveld uit en daar is tie weer….
  Ga maar weer blokken, denk ik :-)

 6. Martin schreef:

  Het mag wel even duren he, zo’n website? Terwijl het zó simpel is om 1 pagina te maken en die door te linken. Maar dat terzijde.

  Waarom worden er adviseurs voor een canon ingehuurd? Een lijstje komt toch voort uit de belevenis van iedere Almeerder? Het projectgroepje heeft vast niet gekozen voor jonge, in de samenleving staande adviseurs die weten wat belangrijk was voor het onstaan van Almere, maar voor de oude, zichzelf benoemde pioniers die ooit van het Bivak gehoord hebben.

  Het is een typische manier van historie beschrijven. De macht vertelt wat belangrijk is en niet de burger wat hij als belangrijk ervaarde.

 7. Connie schreef:

  Het gaat om niet het maken van een pagina. Het gaat vooral om het sprokkelen van gegevens: wat is belangrijk en wat niet? Er zijn een aantal voor de hand liggende momenten, mensen en gebouwen. Heeft niets met oud of jong te maken. Heeft te maken met dingen die belangrijk waren voor de ontwikkeling van de stad. Er zijn geen dure adviseurs ingehuurd. Er was een klein budget, 10.000 euro. Daarvan is alles gedaan: research, schrijven, regelen, overleg, fotoredactie en vormgeving…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *