Recept!

Laten we maar ‘s  een recept doen. De couscoussalade waar mijn broertje dol op was en die ik vaak voor hem maakte die laatste weken voor zijn dood. Ook goed te doen voor nomaden die in een bus wonen.

Gebruik bij voorkeur biologische spulletjes – voor Almeerders lastig te krijgen, de Hofwebwinkel heeft heerlijke groenten (worden op zaterdaochtend ook op de Boerenmarkt verkocht).

Couscous kwartiertje in heet water laten wellen (net onder water zetten). Los maken met een vork. Doe er naar smaak olijfolie, citroensap, zout en versgemalen peper doorheen. (Dit kun je ook paar uur van tevoren doen).

Snijd kerstomaatjes (of gewone) en feta (Echte! Geen Deense! Dodoni bij AH is goed) in stukjes, snijd (veel!) peterselie (bij voorkeur platte) en verse munt fijn. Meng door de couscous. Meng naar smaak zwarte olijven door de salade. Klaar. Lekker met rond, Turks brood.

Denk dat ik er vanavond maar ’s stevig witte wijn bij drink.

Dit bericht is geplaatst in Broertje, Familie met de tags , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Recept!

  1. Willem schreef:

    Lijkt me lekker.. Maar aangezien ik vijf jaar in Parijs in Michels soepkeuken te vaak voor vijfhonderd daklozen Couscous in alle varieteiten ( nooit goed genoeg, want alle Noord-Afrikanen klaagden dat hun moeder het beter maakt..) heb gekookt, kan ik geen Couscous meer Zien… Nou ja, het is ook niet goed voor me..Toch bedankt dat je aan me denkt, sterkte en liefs, W

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *