Op bed bij John & Yoko

Imagine! Vandaag is het 34 jaar geleden dat John Lennon door een idiote fan vermoord werd. En het is nog veel langer geleden, in 1969 namelijk, dat mijn vriendinnetje Marianne en ik bij John & Yoko op de rand van hun bed zaten.

Marianne was een grote fan. Ik niet meer, ik hield van de Beatles maar vond Yoko naar en gaf haar de schuld van de breakup van de fab four. Maar Marianne zeurde dat ze niet alleen durfde en dus kochten we twee bosjes tulpen (rode en gele) en togen naar het Hilton. Waarom we naar binnen mochten, geen idee. Misschien waren we aandoenlijk, twee kleine meisjes met tulpen uit Amsterdam. Misschien was er lief beleid dat er af en toe een fan naar binnen mocht. In ieder geval, we mochten naar boven. Urenlang zaten we op de gang te wachten terwijl de ene na de andere camera de kamer in ging en weer uitkwam. Henk van der Meijden van de Telegraaf liep in en uit. Ik kende hem omdat we thuis De Telegraaf hadden en hij vaak schreef over ballet – mijn passie.

En toen mochten wij. John spreidde zijn armen – I love tulips! Hij nodigde ons uit plaats te nemen op het bed. Daar zaten we, ik aan de kant bij John, vriendinnetje bij Yoko. We zeiden niets, geen stom woord, compleet overwhelmed. Ik geloof dat Marianne nog foto’s gemaakt heb maar die heb ik NOOIT GEZIEN!! Het bedpeace paar pakte een stapel vierkante witte papiertjes en begonnen daar tekeningetjes van hun beiden op te tekenen bij wijze van handtekeningen. We hadden een flink stapeltje.

En toen gingen we weer weg.

En nu komt het allerstomste. Ik heb M. nooit gevraagd naar de foto’s. Wat bezielde me? Dacht ik dat ik volgend jaar weer op de bedrand van John zou zitten? En nu komt het allerallerallerstomste. Ik werd jaren later verliefd en heb alle tekeningetjes aan die gast gegeven. Ik weet precies wie het is en laatst was hij in Almere om een voorstelling te spelen. Heb ik even overwogen naar de voorstelling te gaan en te vragen of hij een leuk Amsterdams huis gekocht had van mijn tekeningetjes…

Ik kan dus niets bewijzen. Tenzij Marianne dit leest en het bewijs levert. Of K. blijkt de tekeningetjes nog te hebben en wil ze met alle liefde teruggeven….

Imagine!

Dit bericht is geplaatst in Dood met de tags , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Op bed bij John & Yoko

  1. Ton Bil schreef:

    Goed verhaal. En verliefdheid is heel fijn en totaal overrated tegelijk. Maar dat vergeet je weer als je verliefd bent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *