Meisjesgedoe

Met hartsvriendin gaan drinken. Meisjesdrankjes: mochito’s en red lips. En nu dus klein beetje dronken. Hartsvriendin heeft nieuwe baan en hee, dat moet toch gevierd worden. Onze gesprekken zijn altijd soort van mini-achtbaantjes. Van heel hard lachen tot diep diep serieus. Over liefde, kinderen, seks, werk en kindknopjes die af en toe ingedrukt worden door mensen die ons dierbaar zijn en dus oud zeer doen herleven. Sinds heel dappere scheiding alweer jaren geleden is hartsvriendin solo. Maar wel met leuke avontuurtjes, pijnlijke avontuurtjes, ondeugende avontuurtjes. C. weet alles van C. die ook weer alles van C. weet. En zo vormen we samen een mooie cirkel waarin we elkaar onvoorwaardelijk vertrouwen.

Mijn dochters hebben dat ook. Volgens mij is zo’n cirkeltje echt een meisjesding. Ik zie dat nooit met mannen en heb het ook niet met mannen terwijl ik toch goede mannenvriendschappen heb. Maar dat achtbaantje, het in een uur huilen van het lachen en huilen van het huilen, nee. Dat is meisjeswerk. En dan kom ik thuis en dochter die van de week 14 is geworden, snapt het meteen en zit gelijk op dezelfde frequentie terwijl lief met wie ik toch bijna alles deel het toch nooit helemaal kan volgen, dit meisjesgedoe.

Dit bericht is geplaatst in Liefde. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Meisjesgedoe

  1. Marcel schreef:

    ik benijd jullie meisjes wel om deze eigenschap, maar is dat ook niet één van de redenen waarom meisjes zo speciaal zijn, en wij jongens ze leuk vinden?…

  2. Connie Franssen schreef:

    Zeker! En volkomen terecht….:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *