Making the most of life?

Stel. Foutje van de bank. Ineens staat er 4 miljoen op je rekening. Miljonair! Je kunt het niet geloven. Logt uit. Na tien minuten log je weer in. Nog steeds miljonair. Je belt je partner. Kijkt nog eens. Het staat er nog steeds: 4 miljoen. Wat doe je?

Bank bellen? Eerlijkheid voor alles? Maar die banken dan. Zakkenvullers toch over het algemeen. Hebben veel klanten in de problemen gebracht. Rekeningen afgeroomd. Te weinig rente uitbetaald, te veel rente berekend. Die 4 miljoen gaan ze niet missen.

Het gebeurde twee Nieuw Zeelanders die een kleine lening aanvroegen. Hun bank – slogan ‘making the most of life (…) – maakte in plaats van de gevraagde 10.000 NZ dollars maar liefst 10.000.000 over…Het stel aarzelde geen moment en ging er met de poet vandoor. Op naar het Martinileven. Waarheen weet niemand. Met een nieuwe identiteit op een tropisch eiland…Onderduiken in een wereldstad…een uitgestrekt leeg platteland opzoeken. Een ding is zeker: voor eeuwig op de vlucht voor de politie, als een moderne Bonnie & Clyde. Het intrigeert me mateloos. Want hoe zit het met de achterblijvers? Ouders, kinderen, familie, vrienden. Alles wat je lief en bekend is, waar je je identiteit aan ontleent. Kortom: als je in staat bent van het ene op het andere moment uit je leven te lopen, heb je dan wel een leven?

Wel rijk, niet gelukkig. Dat is vrees ik het lot van de Nieuw Zeelandse Bonnie & Clyde. En heimwee waarschijnlijk, naar dat wat je bestaansrecht geeft. Maar misschien vergis ik me. Liggen ze met een cocktail in de hand dolgelukkig naar een azuurblauwe zee te staren. Blij met het grote niets en de kans het leven weer helemaal opnieuw in te kleuren.

Wat zou ik doen? De bank bellen. Met pijn in het hart en scheldend op mezelf. Maar ik zou wel bellen. Hopend op een pittige findersfee van 10% of zo.. . dat dan weer wel. Rijkdom zit inderdaad in making the most of life. Making the most of your own life.

Dit bericht is geplaatst in Leven. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Making the most of life?

  1. Willem schreef:

    Mooie slogan, dat wel.. Maar geld alleen maakt niet gelukkig, al is het handig..Ik ben allang blij met vakantiegeld en belastingteruggave om weer uit het rood te komen..Appreciate your life, zoals Maezumi Roshi vaak zei, is iets meerzeggender en, als je dat beetje bij beetje lukt, veel meer voldoening gevend.. Vind ik.. Doei, W

  2. Marco schreef:

    Ik zou ook bellen. vanaf een zonnig eiland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *