Love handles

Gisterenavond lag ik op mijn buik in bed. Ik prikte zo’n beetje in mijn heup die weer flink zeer doet na geslaagd dansfeest. Mijn heup voelde erg dik aan. Het was mijn heup ook niet waar ik in porde, het was mijn bil. Mijn bil die afgezakt was naar mijn heup. Ik voelde aan de andere kant. Ook afgezakt! Mijn normale billen zitten natuurlijk op mijn achterkant. Klein maar dapper. Maar nu dus niet meer.

Oud worden is niet leuk. Laat je niks wijsmaken.

Okè, ik moet zeggen: ik ben nog nooit zo gelukkig geweest. Maar waarom kan ik niet gelukkig zijn zonder dat de zwaartekracht zo hard z’n best doet? Want die trekt en sjort. Aan mijn gezicht, mijn hals (kip!), mijn billen. Rond mijn middel zit sinds kort een spekvetrandje dat niet meer weggaat. Ik dènk dat het wel weggaat als ik weer ga sporten als mijn heup gezond is, maar de wijze oude vrouw in mij weet wel beter. Love handles heten die spekjes in de volksmond. Love handles! Lazer op. Ik wil mijn love handles waar ze horen: op mijn achterkant, klein maar dapper. Zeker niet hulpeloos bungelend aan de zijkant!

De wijze oude vrouw in mij is dus volop in gevecht met de dunne, strakke ballerina die ook nog steeds in mij woont. Het oude wijf gaat het winnen natuurlijk. Af en toe is er zo’n fijne realitycheck. Zo schrok ik me vanochtend rot toen ik mezelf  onverwacht weerspiegeld zag in een etalageruit. De love handles waren best wel zichtbaar en die billen ook. Ik weet het, er zijn belangrijker dingen: wat we gaan doen aan dit klotekabinet bijvoorbeeld. Maar toch. Oud worden is niet leuk!

Dit bericht is geplaatst in Leven. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Love handles

 1. teska seligmann schreef:

  Connie toch……. en dat vlak voor je trouwdag!!!!!! :-)

 2. Simone schreef:

  Klotekabinet, een waar woord…

 3. Connie schreef:

  @teska Ik pas nog wel in De Jurk :)
  @simone voel me behoorlijk machteloos en de oppositie lijkt ook niet veel te kunnen. Bah.

  • teska seligmann schreef:

   hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh(= zucht van verlichting…..!!!)
   en….. bedenk maar dat je a.s. steeds meer plekjes krijgt waar hij lekker zacht zijn hoofd neer kan leggen zonder dat hij zich stoot aan uitstekende botten.
   Zo word je met de leeftijd zowel van binnen als van buiten steeds milder :-)
   dat kabinet: het enige dat ik kan bedenken is vooral zelf gelukkig zijn; hoe gelukkiger jij bent, hoe meer dat afstraalt op je omgeving. En ik ben ervan overtuigd dat waarlijk gelukkige mensen niet echt rechts hoeven te stemmen! Zij hebben namelijk al genoeg…..

 4. René schreef:

  “wat we gaan doen aan dit klotekabinet bijvoorbeeld.”

  Je er niet aan ergeren, want dan wordt je zeker oud. En dat randje vet mag best hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *