Lieve Apple

Lieve Apple,

Ik ben een apple meisje. iMac, MacBook, iPad, iPhone – you name it, I’ve got it. Inclusief het bijbehorende snobisme want Apple is cool, alternatief, strak en werkt altijd. Ik kan toveren met een appeltje. En soms draag ik zelfs een zwarte coltrui.

De laatste tijd word ik steeds minder blij. In de lage lonen landen werken 700.000 mensen om die coole producten te fabriceren. Het blijkt niet zo goed te gaan met de mensen die mijn iPad in elkaar gezet hebben. Ze moeten hard werken in nare fabriekshallen tegen een heel laag loon, er gaan verhalen over een groeiend aantal arbeiders dat zelfmoord pleegt omdat ze de druk niet meer aankunnen. Er gaan verhalen over het gebruik van chemische middelen die mensen ziek maken.

Ik weet niet wat er waar is of niet waar is. Misschien is de Chinese overheid de boosdoener. En ik hoor ook verhalen dat het bij Sony, HP en Samsung nog erger is. Eerlijk gezegd: interesseert me niets. Ik ben een apple meisje. En de apple die ik ken, de apple waar ik bij wil horen, maakt de wereld een stukje beter. Voor iedereen.

Als het in China niet menswaardig kan, ga er dan weg. Ik betaal met liefde 100 dollar meer voor een eerlijke iPad. En geloof niet wat de marketingmensen zeggen – het maakt niet uit hoe er over je gepraat wordt, àls er maar over je gepraat wordt. Dat is niet waar. En als het waar is, deugt het niet.

Lieve Apple, zorg er niet voor dat je de grootste bent, zorg ervoor dat je de beste bent. Dan kan ik me weer met mijn iPad in het openbaar vertonen.

Zonder schaamte.

Dit bericht is geplaatst in Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Lieve Apple

  1. LindaMiriam schreef:

    Ik dacht het, jij schreef het op!

    Merci!

  2. Ton Bil schreef:

    En even hier de petitie tekenen zodat meneer Apple het ook in het Engels kan lezen: http://sumofus.org/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *