Law of Attraction

Ik heb de dvd van The Secret gekocht, biecht hartsvriendin op. Zaterdagavond, we lopen door het Buitenhoutse bos. De lucht spectaculair bewolkt en gekleurd, af en toe bakt het, maar wij lopen lekker. “Straks ga ik hem voor je opzetten. Wat wil jij nog graag doen met je leven?” “Reizen,” zeg ik. “En schrijven. Een boek. En dan een boek van mezelf, geen boek voor een ander. Daarvan heb ik er nu wel genoeg geschreven. Mijn boek gaat over leven, liefde. Ik ga 100.000 stuks verkopen en krijg twee euro royalties per boek. Een mooi begin. ” Vervolgens visualiseren we mijn boek, het formaat, de omvang. “Ik ga volgende maand in New York beginnen,” zeg ik. “En jij?” “Een huis aan het water,” zegt vriendin. “Met een bootje en een leuke man erin.”

The Secret. Ik had uiteraard wat gelezen over de nieuwste – typisch Amerikaanse – hype hoe je rijk, gelukkig en gezond wordt en het op mijn – typische kort door de bocht wijze – afgedaan als oude wijn in nieuwe zakken. En als we even later met een fles witte wijn op de bank hangen voor openbaring van The Secret, blijk ik gelijk te hebben. Een soort Da Vinci Code achtige inleiding over een geheim dat jarenlang verborgen lag maar nu door lieve Amerikanen (allemaal met universitaire opleiding uiteraard…) ontdekt is en waar we allemaal van kunnen profiteren. Het geheim? Je creëert datgene wat je denkt en voelt. Bijvoorbeeld. Je wilt heeeeel graag een zwarte Mercedes station, ik noem maar ff een dwarsstraat. Je gaat dan niet denken ‘wat jammer nou dat ik die niet heb’, nee je gedachten gaan naar wat wel kan. Je gaat hem voelen. Je voelt hoe je erin zit, hoe de zwart leren bekleding aanvoelt, de ruimte om je heen, het geluid van de motor, wat je er allemaal mee kunt. Als je dat nou maar vaak genoeg doet, stap jij gegarandeerd vroeger of later in die zwarte Merc.

Tijdens het kijken herinner ik me ineens een van de eerste boeken die ik vertaalde. Thuis zoek ik het op. Het heet Excuse me, your life is waiting en gaat over, juist: de Law of Attraction. Het boek is uit 2000 en gaat helemaal over hoe je optimaal gebruik maakt van die universele wet. Het is natuurlijk een waarheid als een koe. Shit happens, maar hoe je ermee om gaat is een keuze. En als je met een boogje om negativiteit heenloopt, heb je een fijner leven. De Law of Attraction gaat nog een stapje verder: je creëert zelf. We zijn allemaal wandelende magneetjes en soort zoekt soort…Ik ga maar ’s oefenen. Met bijvoorbeeld een fijne school voor mijn Isa. Ik ga voelen hoe ze iedere ochtend gelukkig en met veel zin naar een omgeving fietst waar ze zich fijn voelt en in staat is haar kracht ten volle te gaan benutten. Of kun je dat niet voor een ander doen? Misschien moet ik dat boek nog maar ’s lezen als lezer in plaats van als vertaler – een heel verschil! Of ik geef The Secret kado aan Isa.

Dit bericht is geplaatst in Groei, Inspiratie, Leven, Liefde, Reizen met de tags . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Law of Attraction

  1. MCB schreef:

    Alleen zaken die binnen eigen controle liggen kun je visualiseren. Maar wie weet….Je hebt wel meer wondertjes meegemaakt….. Tijd voor C´s Secret?

  2. Simone schreef:

    Jij kunt toch niet voor Isa kiezen wat zij wil? Je kunt alleen een zonnigere horizon voor haar schetsen en haar helpen die te vinden/ zien.
    Val niet in de kuil waar vele generaties voor jou in gevallen zijn (zoals mijn schoonmoeder).
    Schenk Isa het vertrouwen dat ze zichzelf gelukkig kan maken en ze is al halverwege.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *