La reine des boules

Op het nieuws hoorde ik dat de nieuwe ministersploeg kadootjes heeft gekregen: de mannen een stropdas, de vrouwen een shawl. Tel uit je winst.

Jaren geleden deed ik mee aan een jeu de boules tournooi van de Vereniging Bedrijfskring Almere. Ik was toen eind / hoofd / volschrijver van de VBA kwartaalglossy en vond dat ik moest minglen met de doelgroep. Tjsa.

Het was juni en het was heet en er waren allemaal mannen in pak maar dan casual…Bijna geen vrouw te bekennen. Er was dus een toernooi van jdb en dan een bbq. Ik haat sport en bbq’s zijn nog erger dan sport maar er was plenty rosé, waar ik wél van houd dus ik vermaakte me prima.

Naarmate de dag vorderde, merkte ik dat er steeds minder mensen met ballen aan het gooien waren. Ik besefte dat ik – rozig en teut – de finale naderde. Ineens kreeg ik erge zin om te winnen. En verdomd. Laatste game, of jeu of hoe heet het en ik zat in de finale. De Almeerse jeu de boule club die op een andere baan bezig was liet de ballen vallen en kwamen rond onze baan staan. Het werd stil, het werd spannend en ik giechelde en gooide en won!

En wat won ik? Een stropdas! Een hele lelijke stropdas. Blauw met geel als ik me goed herinner. Misschien zelfs wel met een gouden logo…De organisatoren zaten er mee in hun maag, ze hadden nooit verwacht dat een vrouw zou winnen. Dat was against all odds. En zo werd ik de eerste en, bij mijn weten, enige Almeerse Reine des Boules…

Dit bericht is geplaatst in Almere, Humor. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *