Kiloknallers

Eerst moet je een wip maken met een grote stier die je niet kent. Daar krijg je dan een kind van waar je nooit gezellig mee mag dollen in de wei. Vervolgens word je jarenlang uitgemolken en als grande finale wordt er gehakt van je gemaakt. Leuk leventje! En dan lig je bij de kiloknaller in het schap en krijg je postuum ook nog ’s de schuld van de klimaatverandering. Teveel boeren en scheten gelaten waardoor we het veels te warm krijgen. Arme koe.

Een diesel zonder roetfilter schijnt beter voor het klimaat te zijn dan een koe. Dat zegt de engste politica op een na, Marianne Thiemen, die de eerste NL klimaatfilm ‘Meat the Truth’ heeft gemaakt. Met hulp van een rijtje sympathieke BN’ers. Daarin wordt gesteld: ‘wanneer alle Nederlanders zouden besluiten 3 dagen per week geen vlees te eten, zou dat de hoeveelheid broeikasgassen in ons land reduceren op een soortgelijke wijze als wanneer 3 miljoen auto’s van de Nederlandse wegen gehaald zouden worden.’

U voelt de bui al hangen, of ziet het lijk al drijven: er komt een biefstukheffing aan, balbelasting, filetforfait. En onze Marianne gaat genomineerd worden voor de volgende Nobelprijs want blijkbaar vond Al Gore het wel zo convenient de koeien buiten beschouwen te laten in zijn kleine waarheid. Fijn dat hij even gecorrigeerd wordt door een rijtje BN’ers.
O, wat wordt de wereld toch naar en ingewikkeld!

Dit bericht is geplaatst in Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *