Jaaaa!!!

Het gaat dus gewoon gebeuren. Ik mag! Ik ga Dance for Health docent worden. In januari start de opleiding en in februari kan ik aan de slag. Mijn brood verdienen met schrijven en dansen en dan ook nog ’s op zo’n manier dat ik daar anderen mee kan inspireren. Veel mooier dan dit wordt het niet.

Onlangs had ik het met een vriendin over doelen stellen. Waar wil je zijn over vijf jaar, informeerde ze. Geen idee natuurlijk want ik ben nogal doelloos. Nu is doelloos blijkbaar niet hetzelfde als niet gefocust zijn, want ondertussen verdien ik al jaren mijn – soms karige – bammetje met dingen doen waar ik van houd en dat getuigt toch van enige focus of op z’n minst van weten wat bij me past en wat niet.

Ik denk ook dat ik er niet zo in geloof, in doelen stellen. Life is what happens while you’re busy making other plans is mijn ervaring. Het is handiger gevoeligheid te ontwikkelen voor wat zich aandient dan langetermijn plannen te maken. Maar ja, dat ben ik. Ik ken mensen met een zorgvuldig gepland leven die ook doen aan financiële planning en gunstige hypotheken. In tijden van karige bammetjes benijd ik ze, maar meestal niet. Teisui is mijn zenboeddhistische naam: zij die vol vertrouwen de stroom volgt. Het gaat steeds meer passen.

Dit bericht is geplaatst in Dance for Health, Groei, Inspiratie, Kunst, Leven, Liefde. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Jaaaa!!!

 1. Lida Dijkman schreef:

  Dag Connie, dat klinkt erg goed heel veel succes en maak er wat moois van. maar dat is je wel toevertrouwd.

 2. Odette schreef:

  Hoi lieve Connie,

  Wat geweldig en passend bij jou! En inspireren kun je als geen ander. Maar we blijven elkaar wel horen, zien en schrijven, toch? Warme groet, Odette

 3. Roelfien schreef:

  Wat heerlijk! Gefeliciteerd!

 4. Ria Platvoet schreef:

  Wat ontzettend leuk voor je, gefeliciteerd! Is Dance for Health inderdaad ook voor mensen met MS en ook in Almere? Ik heb ook altijd de ‘dingen’ opgepakt die op mijn pad kwamen. Doelen tsja, soms op korte termijn. Veel Succes!

 5. Astrid schreef:

  Lieve Fransky,
  Jaaaa!!! I knew it…zó mooi dat het wel waar moest zijn, nog even moest worden en nu dus is!
  Van harte gefeliciteerd met deze verheugende nieuwe danspas in jouw leven; vol vertrouwen stromend schrijvend én dansend met alles wat is! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *