Ik bouw mijn huis…

Hoera! Edwin Oostmeijer is door naar de volgende ronde van ‘ik bouw mijn huis in Almere‘, een competitie voor mede-opdrachtgeverschap in het Homeruskwartier in Poort. De hele bouwwereld was gisteren verzameld in Utopolis om van juryvoorzitter Sybilla Dekker te horen wie er doorgaan naar de tweede ronde. Van de 74 inzendingen is Edwin een van de 14 gelukkigen en dat is goed nieuws want Edwin – winnaar van de Gouden Pyramide voor inspirerend opdrachtgeverschap – is niet alleen leuk maar heeft ook nog ’s mooie ideeën over bouwen.

Dit is het resultaat: ithaka.pdf. Op 11 juni gaan we opnieuw praten. Als je het leuk vindt mee te denken, ben je welkom – ook zonder verhuisplannen…en ook voor Amsterdammers…Laat maar weten.

Edwin benaderde me een paar maanden terug, geïnspireerd door het Geheugen, volgens hem een cadeau voor de stad. Wat volgde was samen een middag door de stad lopen, kijken, praten en vervolgens een aantal Almeerders bij elkaar zoeken om brein te waaien over de competitie. Uit het juryrapport: “Deze inzending neemt de verhalenvertellers van het Geheugen van Almere als doelgroep.”

Trouwens, wie ook een beetje won: Marco de Kat van Leefbaar. Zijn idee ‘ik bouw mijn winkel in Almere’, werd genoemd door Floris van Alkemade van O.M.A. – die weer het ontwikkelingsplan voor Homeruskwartier maken.

Dit bericht is geplaatst in Almere, Inspiratie, Mijn Ithaka, Wonen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Ik bouw mijn huis…

  1. MCB schreef:

    Ik ga verhuizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *