IIEEEWW

We hangen op de bank lief en ik. Met kranten, zelfgebakken appeltaart en koffie. De hond ligt voor het raam. De boodschappen zijn gedaan. Het zonnetje schijnt. Topharmonie.

Beneden slaat de buitendeur. Isa. Ze kijkt naar ons en gaat er dan eens goed voor zitten. “Jullie passen dus TOTAAL niet bij elkaar.” Het blijft stil want zo snel geven we ons niet gewonnen. “TOTAAL NIET.” “Zullen we maar uit elkaar gaan dan?” vraag ik luchtig. Ze maakt een ‘duh gebaar’: “Maakt mij helemaal niets uit.” Oei, ze gaat voor het echie. Lief en ik wisselen snel een blik. De ervaren ouders blik die zegt ‘Oke, niet gek laten maken. Dit heeft niets met ons te maken. We zijn nodig als katalysator voor iets anders…’

Isa kijkt me doordringend aan. “Ik bedoel, wat hebben jullie nou gemeen? Oke, tango. Maar verder?” “Nou,” zeg ik. “Er is wel meer, toch?” “Zeker weten!” zegt lief. “O ja, wat dan?” “Heeeeele goeie seks,” antwoorden we in koor. “IIIEEEWW!” krijst Isa en stormt naar haar kamer.

Ervaren ouders laten zich niet gek maken. En weten dat pubers er nou eenmaal niet aan moeten denken dat papa en mama seks hebben. Laat staan goeie. Over seks praten is de manier om je puber snel van het oorlogspad af te krijgen. Tis maar dat u het weet.

Dit bericht is geplaatst in Liefde. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *