Happy and few

Zaten we zaterdagavond ineens op een Beverly Hills party in een beverly hills villa. Rond het zwembad kaarsen, in het zwembad een vuurtje (!) en rondom regisseurs, editors, schrijvers, artsen: kortom hoog opgeleid en democraat. gesprek met een psychiater die een zware dag achter de rug had. Had een bekend CEO ervan moeten weerhouden met zijn prive jet naar Mexico te vliegen om daar zelfmoord te plegen. ‘Zo zie je, geld maakt niet gelukkig,’ zei de shrink terwijl hij nog een slokje nam van zijn frambozencocktail. Daarna naar een hippe loft van drie verdiepingen waar een hip feest aan de gang was met hippe mensen. DJ, mohitos, the works…Gelukkig is vriendin Isabella na jaren Hollywood gewoon gebleven wie ze altijd was en hebben we samen erg kunnen lachen om de plastic people. Straks gaan we verder, richting Joshua Tree Park in de woestijn. Met pijn in het hart. Het was heerlijk weer te kunnen lachen en praten samen. Te merken dat we de draad gewoon weer oppakken. Tijd en afstand vallen weg. Misschien op de terugweg toch nog weer even naar santa barbara…

Het is raar dit land. Het verschilt zo enorm van Europa maar ik kan er de vinger niet opleggen wat het precies is. Misschien toch het jonge, misschien het gevoel van voortdurend door een soort filmdecor te rijden. Eigenlijk is Almere in die zin heel amerikaans. Veel ruimte, veel mogelijkheden maar tegelijkertijd mist het nog substantie. Zoiets.

Dit bericht is geplaatst in Liefde, Reizen, VS met de tags , , , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Happy and few

  1. Marco schreef:

    Amerika is de overstreffenste trap. Van alles het veelste veel, het meeste meest, het hoogste hoog en het diepste diep. In oktober gaan we er weer heen, familiebezoek in South Carolina deze keer.
    Ik ben alvast het benieuwste benieuwd. Mijn vrouw is amerikaanser: zij is het benieuwdste benieuwdst…

  2. Connie schreef:

    Ik vind het helemaal geweldig. Inderdaad, de overtreffende trap van alles. Bestel vooral een kleine cappuccino als je geen emmer voor je neus wilt krijgen. Alhoewel. Cappuccino niet te vinden aan deze kant. Wel van die gore refills door erg aardige dinermedewerkers. Heb het gevoel dat die diners en veel motels in de fifties zijn blijven steken. Groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *