Hallo Kabinet!

prinsjesdag1.jpg Ik vond het leuk, Prinsjesdag. Het ging weer ergens over. Lid Verdonk bleef in de schaduw van haar hoed. Bos leek stevig en overtuigd in zijn vel te zitten. Ella Vogelaar droeg als statement een soort Marokkaanse outfit en de Grote Geblondeerde Fractieleider kreeg een subtiele veeg uit de pan van Hare Majesteit: Veranderingen kunnen een bron van kracht zijn. In het verleden heeft vernieuwing ons vooruitgang gebracht. U vertegenwoordigt de grote en rijke verscheidenheid die ons land kent. Op u rust een grote verantwoordelijkheid. Driewerf hoera, zou ik zeggen.

De lasten op arbeid lijken verschoven te worden naar een grotere belasting op consumptie. Lijkt mij uitstekend. Meer investeren in kinderen en daarmee problemen verderop voorkomen: prima. Hoewel het nog wel erg spannend wordt waar Plasterk het miljard vandaan gaat halen om het lerarentekort op te lossen. Volgens mij valt er heel wat te verdienen als die enorme leerfabrieken teruggebracht gaan worden naar de menselijke maat. Beter voor kinderen, voor leraren en het budget, want de transparantie en dus efficiëntie worden daarmee vergroot.

Alleen minister Rouvoet….ik weet het niet. Gaat het ministerie voor Jeugd en Gezin ooit echt meetellen in de grote mensenwereld? Minister André wil dat ‘kinderen gezond en veilig opgroeien en hun steentje bijdragen aan de ‘Hallo Wereld, is er een ouder te vinden die dat niet wil? Hallo Wereld. Zo heet het ook het CD’tje dat de minister aan alle nieuwe babietjes stuurt, ik weet ook niet waarom. ‘Slaap maar zacht, droom maar fijn, ik zal over je waken’, dat soort zinnen. Brrrr. Hoe dan ook. De politiek is weer wakker. Het werd tijd. Hallo Kabinet!

Dit bericht is geplaatst in Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *