Goede Bedoelingen

Wat doen we met mensen met Goede Bedoelingen? Oftewel: Goede Bedoelingen maken meer kapot dan je lief is.

“We hadden zo’n goed gesprek over boeddhisme,” vertelt broertje na het bezoek van een collega. “Kijk.” Hij laat me een sleutelhanger zien met daaraan een portretje van Vishnu en een zakje met onduidelijke inhoud. In dat zakje zit iets wierookachtig dat ‘door zijn lichaam gaat trekken’. Ik sta meteen op scherp. Vishnu? denk ik bij mezelf, de laatste keer dat ik keek, was Vishnu nog een Hindoe god, niks boeddhisme. “Zij zegt dat ik nog helemaal niet dood ga, dat mijn geest nog veel te helder is. Het kan nog wel maanden duren. Daar haal ik kracht uit.”

Godverdegodverdegodver, vloek ik inwendig. Trut met je Goede Bedoelingen. Daar gaan we weer. Broertje ziet het aan mijn gezicht, pokerkampioen zal ik nooit worden. “Jij denkt van niet?” “Ik denk niks. Ik denk dat we moeten genieten van wat we hier en nu hebben en helemaal niet met morgen bezig moeten zijn.”

Mantelzorgen is ook met de mantel der liefde bedekken als je woedend bent. En beseffen dat ik ook los moet laten. Zelfs als er mensen met Goede Bedoelingen met zakjes valse hoop langskomen.

Dit bericht is geplaatst in Broertje, Familie, kanker, Leven, Liefde. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *