Goed en kwaad

Gisteren heerlijk gewandeld met de aanstaande. De zon scheen uitbundig. Er waaide een heerlijk windje. Er zaten bananen in de rugzak. Hollandse landschappen ontvouwden zich in hun volle glorie en mijn heupje hield zich goed. A perfect day.

Vannacht lag ik wakker. Onrustig. Unheimisch. Geen enkele reden voor, maar toch. Toen kwam het nieuws: Obama pakt Osama. Ik zag de blijdschap op twitter, keek op CNN naar het volksfeest dat bij het Witte Huis en op Times Square losbarstte en voelde me steeds onrustiger worden. Daar baal ik dan van. Dat ik daar niet zomaar in mee kan gaan. Goed en kwaad zijn niet meer zo simpel. Er zijn veel lagen. Dus in plaats van simpel blij, denk ik na over goed en kwaad, al die lagen en wat dat betekent.

Het leven wordt er niet simpeler op met dat zennen.

I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy.” – Martin Luther King, Jr

Dit bericht is geplaatst in Leven, Zen met de tags , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Goed en kwaad

  1. vlasje schreef:

    Ja, het voelt dubbel, heel dubbel. Het is een dode, meerdere doden vielen trouwens. Kwaad met kwaad vergelden ligt me niet, maar het was beter geweest als hij gevangen was genomen en berecht. Hij is voor velen het gezicht van het kwaad, maar dat is me te makkelijk. Ook hij heeft ws uit een bepaald idealisme gehandeld. Maar zwart-wit is het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *