Geld-verspilling

We hebben Almere-Stad, Almere-Buiten en Almere-Haven. En nu is er op het stadhuis bedacht dat Almere zonder streepjes moet. Dat daar überhaupt al over nagedacht wordt. Get a life, ga iets nuttigs doen, denk ik dan. Maar goed, het zal Almeerders verder worst zijn of we het met of zonder streepje doen, schat ik zo. Tenminste….

Gisterenavond in de uitzending ‘Politiek Nu’ op de Stadsomroep dat het verwijderen van de streepjes 55.000 euro gaat kosten. Vijfenvijftigduizend euro. Kun je toch leuke dingen mee doen. Armoedebestrijding, een opkikkertje in een achterstandswijk, stukje Paviljoens overeind houden, aanvulling voor wijkbudgetten zodat bewoners op straatniveau iets leuks kunnen met elkaar gaan doen. Meer bankjes in de stad, fonteintje, leuk groen.

En nu ik toch pissig ben, ga ik meteen maar even door. Want over bankjes gesproken. Vanochtend las ik een interview met Guusje ter Horst. Ze vertelde daarin dat ze tegen de privatisering van pleinen is, zoals op het Leidseplein het geval is waar je niet onbetaald kunt zitten. Ik las het nog een keer, en nog een keer. Leidseplein geprivatiseerd? In gedachten maak ik een rondje over het plein op zoek naar een bankje. Links de terrassen, langs de schouwburg, over de trambaan naar de overkant. Geen bankjes op het Leidseplein. Geen streepjes in Almere. Maar wel geld verdienen. Dat dan weer wel.

Dit bericht is geplaatst in Almere, Politiek met de tags . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Geld-verspilling

  1. Marco schreef:

    Wellicht denk je er zondag anders over…

  2. Connie schreef:

    Haha! Ik ben er ingetrapt! Hij is goed. Mail me ff wie hem verzonnen heeft….

  3. René schreef:

    “Er zit een kikker in je bil die er nooit meer uit wil!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *