Europa feestje

Ja hoor. Meneer Pechtold heeft weer een buitengewoon nuttig plan waar we allemaal veel aan hebben: een feestdag voor Europa. Zucht. In de hoop dat we dan allemaal volbloed Europafans worden. Zucht.

Ik kan er niks aan doen maar Europa is voor mij een soort Provinciale Staten: te duur, te veel mensen, te vaag, te gesloten, te veel papier, te… zinloos? En zolang er om tactische redenen doorgegaan wordt met het maandelijks verplaatsen van het hele circus van Brussel naar Straatsburg en weer terug – kosten 200 miljoen euri per jaar exclusief reiskosten – is er volstrekt geen reden voor een feestje.

Maar ja, je moet toch iets doen om met je kop weer ’s op tv te komen…

Dit bericht is geplaatst in Politiek met de tags . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Europa feestje

 1. Peter van Schooten schreef:

  Aiaiaiai Connie,

  Ik vrees dat ons komende wekontbijt in het teken gaat staan van een verhandeling over de gevaren van euroscepsisme. Want alvast even vooraf: een Europese ‘mindset’ is goed voor de economie, tolerantie maar vooral goed tegen benepenheid. Europese oriëntatie zet de ramen open voor nieuwe ideeën en betekent een verrijking van ons maatschappelijk klimaat.

  Peter

 2. Peter van Schooten schreef:

  En dan nog een. Ik vier liever dat ik onderdeel ben van een rijke Europese cultuur, dan dat ik op de verjaardag van een vroegere monarch mijn tweede handsspullen buiten zet en daar godbetert het ook nog geld voor vraag!

 3. Connie Franssen schreef:

  Dat wordt een stevig ontbijt. Tuurlijk is Europa goed. Goed voor vrede, goed voor de open blik. Maar wat ik in Brussel zie, is vooral aandacht voor economie: nog rijker. Mijn bezwaar is juist dat naar mijn gevoel er behang zit op Brusselse ramen wat ons Europeanen het zicht ontneemt op wat er daar gebeurt en – erger nog – het gevoel ontneemt over wat Europa zou moeten zijn: een open, vrije samenleving.

 4. René schreef:

  Mijn bezwaar is juist dat naar mijn gevoel er behang zit op Brusselse ramen wat ons Europeanen het zicht ontneemt op wat er daar gebeurt en – erger nog – het gevoel ontneemt over wat Europa zou moeten zijn: een open, vrije samenleving.

  En daarmee sla jij de spijker op de kop Connie. Het is juist het ontbreken van het zicht en ontbreken van goede argumenten bij sommige besluiten die nodig zijn om Europeanen te overtuigen van de nut en noodzaak van sommige van die besluiten. Scepsis veroordelen is blijkbaar makkelijker, dan er iets aan te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *