Donder en bliksem

Ik heb er zin in! In een stormachtige herfst met veel weeralarmpjes. D’r hoeven geen dooien te vallen, dat dan weer niet, maar een beetje ontwrichting van life as usual zou geen kwaad kunnen in dit navelstaarderige kikkerlandje.  Eigenlijk zou er maar één punt met stip op de politieke agenda moeten staan: klimaatverandering. Letterlijk en figuurlijk. De kwaliteit van het  onderwijs, twee jaar langer doorwerken of niet, de economische crisis – het is slechts geneuzel in het licht van de moeder aller uitdagingen:  de klimaatcrisis. Zorgen dat er in december in Copenhagen een verdrag ligt waar niemand onderuit kan. Wat waarschuwende stormen vooraf kunnen geen kwaad.

Het is wel raar. Die collectieve allergie tegen de onzekerheid van het bestaan. Het altijd alles willen weten. Niet meer overvallen willen worden door een stevige regenbui maar angstvallig rekening houden met een weeralarm. Niet gewoon grieperig zijn en met twee paracetamol je bed in maar dankzij griepalarm preventief aan de gang met Tamiflu en vaccinatie. Zomaar bang zijn voor je moslimbuurman omdat iemand met raar haar inspeelt op angst.

Buiten huilt de wind om het huis maar terug naar de knusse (?) jaren vijftig zit er niet in. Van leven ga je dood, ’t is niet anders. En voorzover ik weet – maar ik sta open voor andere mogelijkheden – krijg je ook maar een leventje. Om met Michael Jackson te spreken: this is it! Dus laten we het kaf van het koren scheiden. Ons bezighouden met wat echt belangrijk is: klimaatverandering op micro en macro niveau. What the world needs now? Het hart warm, het hoofd koel en de voetjes droog.

Dit bericht is geplaatst in Groei, Leven, Politiek. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Donder en bliksem

 1. Geert schreef:

  Mooi hoor een bespiegeling die twitterdumpen voorbij- en bovenstijgt…

  Volgens de Maya’s gaat de wereld ten onder op 21-12-21 ; dus je kan nog jaren verkneukelen aan de voorpret…!

  (Vertel Kanteldenker maar niet van deze fatale datum… )

 2. Connie schreef:

  Dag fotograaf! Pas op 21-12-21? Ik dacht dat er ook iets aan de hand is met 2012: sla Google er maar op na :-)

 3. willemx5 schreef:

  Even reaktie op reaktie :
  Maya datum van ondergang/planverandering is 21/12/ 2012, niet zoover weg..Dit is de datum aan het einde van de Maya-kalender maar betekent een hopelijke, maar kan mis gaan.., bewustzijnsverandering, een hoger plan..
  Echte scholars van Maya kultuur zeggen dat dit een misinterpretatie is, maar in het Westen heeft het groteske vormen aan genomen van Doomsday-en andere ( Bewustzijns-)scenarios..

  En ja Connie, dank voor dit langverwachte stukje, ik fietste vanmiddag over een weggetje, langs zo’n altijd ruisende boom, missch. een Esp, maar weet niet zeker, waar een regen van blaadjes van af waaide.. Eigenlijk ben ik dol op herfst, oktoberkind, dusz..
  100 watt gloeilampen zijn per vandaag uit de handel, ik fiets, we doen wel wahat..Als Zeeland onder loopt kom ik weer naar het Gooi.. Doei.., je

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *