De Nazorgmap

Bij ons op tafel ligt de Nazorgmap. De wat? De Nazorgmap. Stemmig donkerpaars en vol handige en hier en daar behoorlijk bizarre info. Je kunt wel zien dat de Nazorgmap samengesteld is door professionele doodgravers die de dodehoekspiegel missen naar de wereld van de levenden. Wat zit er in de Nazorgmap? We hebben de Erecode van Monuta, de leveringsvoorwaarden (..) van de VOU (?), wilsbeschikking het Scenarium (…) en een afdeling Monuta zorgverzekeringen voor uitvaart spinoff.

We hebben een handige tabelletje waarin de naam van mijn broertje, type kist ( Metropole, wit) en of de Metropole al dan niet daalt (nee, want gecremeerd), hoeveel tijd we in aula (45 minuten) en koffiekamer (30 minuten) krijgen en het type rouwkaart (wolken). En ook een handig formulier voor de dankbetuiging. Gelieve gewenste tekst aan te kruisen en retour te zenden. Verder zit in de map de Akte van Overlijden. Wat er uitziet als een geboortakte maar dan tegenovergesteld.

Speciale aandacht is er voor de Remember Me collection. De kleurenfolder staat vol foto’s van nare zwartgrijze hangers: assieraden. Ik zal het even makkelijk maken: as-sierraden, ‘die verschillen van de standaard hangers, zoals op de markt. Remember Me assierraden zijn juist ontwikkeld om het as zichtbaar in het sierraad te laten zien.’ Aldus de folder. En gelukkig waterdicht zodat onder de douche je dierbare overledene niet door het afvoerputje verdwijnt….

Maar het kan nog enger. De Golden Finger folder zit ook in de Nazorgmap. Er wordt dan een vingerafdruk genomen van de dierbare overledene – voor de crematie overigens – en die kan dan ook weer in een dierbaar sieraad verwerkt worden. Een voetafdruk kan ook, vooral leuk voor kinderen staat er. Waarom dat nou leuk is voor kinderen staat er niet en ook niet hoe de hanger eruitziet als de d.o. maat 45 had.

Nou ja, welkom in de wondere wereld van de dood. Voorlopig zit ik er als executeur – fijn woord ook – mooi mee.

Dit bericht is geplaatst in Broertje, Familie, Leven met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *