Billary of Barack?

fs.jpg

New Hampshire kiest vandaag. Daar ben ik best jaloers op. Ik zou ook wel mee willen kiezen. Een beetje bemoeizorg voor de wereld zeg maar. Het mag niet nog een keer gebeuren dat onze Amerikaanse vrienden de verkeerde kiezen. Dat je dan weer vier jaar met een incompetente, wereldvreemde cowboy zit opgescheept die van de wereld een veel minder safe place maakt…

Een beetje invloed aan de zijlijn hebben we wel. Via www.electoralcompass.com. Een kieswijzer voor de Amerikaanse verkiezingen. Ik heb hem gedaan en kom uiteraard bij de Democraten terecht, sterker nog: bij John Edwards. Ik dacht even ‘who the f is John Edwards?’ want de verkiezingen lijken uitsluitend te gaan over de vraag of het Billary of Barack wordt. Gevoelsmatig kies ik dan voor Oboema, de witte neger, maar uiteindelijk zou ik toch wel voor Billary gaan. Iemand met veel ervaring, die alle valkuilen van binnen heeft gezien, met veel kennis van zaken en een ijzersterk team. En hee, ze is van mijn eigen soort, een vrouw, ook een interessant gegeven. Ze heeft al gehuild, hoorde ik. Niet per definitie een setback lijkt me. Een paar tranen kunnen haar imago als mevrouw ijskonijn weg doen smelten. Nu nog die afzichtelijke trevira 2000 broekpakken vervangen door bijvoorbeeld mooi vallende LaDress jurkjes en fijne laarzen en klaar is mrs President. Bovendien neemt Hillary haar hoogstpersoonlijke schaduwpresident mee. Wat nog voor leuke verwarring kan zorgen, want former presidents mogen hun hele leven met Mr President worden aangesproken. Welcome Mrs en Mr President, wordt dan de begroeting.

Hoe dan ook. Het is spannend. En belangrijk. En het maakt dat ik weer even blij ben met ons eigen opperijskonijn Trix. Anders zouden we het risico lopen op president Wilders van the Netherlands. En dat zou emigratie noodzakelijk maken. Naar de VS ofzo.

Dit bericht is geplaatst in Politiek, VS met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Billary of Barack?

 1. Marco schreef:

  Leuk altijd, dit soort onderzoekjes naar jezelf. Ik scoorde: 1 Obama 2 John Edwards 3 Richardson 4 Clinton

  Ik ben dus economisch ietsjes rechtser dan Connie en tergelijkertijd ietsje progressiever… mmm.

  Huckabee en Thompson staan erg ver van me.
  Had het niet anders verwacht.

  Ik ken wel een leuk plaatsje om naar te emigreren. Het vreemde is dat juist daar die Huckabee’s En Thompsonnetjes goed scooren. Misschien zoek ik problemen graag op…

 2. Ik moest meteen aan Marco en zijn leuke plaatsjes denken toen ik de verkiezingen een beetje ging volgen.

  Laat Clinton het maar worden, want dan vallen er tenminste geen doden.
  Het is namelijk al ter sprake gekomen in de media van de USA dat als Obama president zal worden hij waarschijnlijk een Kennedietje doet en dat wens je natuurlijk niemand toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *