Beweging

Weer in de lucht. Op mijn nieuwe Imac en o, wat is ie lekker! Snel, stabiel, slim. Ben dus vanaf nu niet alleen vlees, maar ook Windowsverlater. Zaterdag om 11 uur naar de nieuwe Apple store in het stadshart – jaja, ook ik steun de Almeerse ondernemer – en een halfuur later aan de slag.

Hard bezig voor Stedenwijk Noord waar een grote renovatie plaats gaat vinden. Op alle fronten en integraal. Dat betekent veel praten. Met bewoners, woningbouw, gemeente, Schoor. Gisteren gepraat met Rene Maertens. Sportleraar en VVD raadslid. En initiatiefnemer van de playground in Stedenwijk. Een doorslaand succes. Zo’n kleine 700 jongeren leven zich daar wekelijks uit. Gratis en voor niets. Wel met toezicht, volgens Rene een van de redenen voor het succes. En er zijn allerlei prettige bij-effecten. Groepen die normaalgesproken binnen zitten, komen nu buiten spelen. Allochtone vrouwen, ouderen, mensen met een psychische stoornis. Scholieren vinden er stageplekken. En op de 82 meter bankjes kunnen ouders elkaar ontmoeten. Kortom, het werkt. In januari worden de resultaten gepresenteerd van een groot onderzoek naar de effecten op de wijk. Het kan niet anders dan positief uitpakken. Mooi! Een geruststellend idee altijd. Er is maar een mens, een idee nodig om iets in beweging te zetten.

Zo, en nu ga ik fietsen. Met allochtone vrouwen. Wanneer gaan we dat woord nu eindelijk eens schrappen? Ik ga daar nu maar ’s mee beginnen.

Dit bericht is geplaatst in Almere met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *