Berichten uit de binnenwereld

“Oke,” zegt Isa. “Nu gaan we een gesprek voeren over wat we willen met ons leven. Ik begin. Ik wil bungeejumpen, uit een viegtuig springen, diepzeeduiken en in New York studeren.” Ik kijk naar mijn kind voor wie ‘saai’ het aller aller allerergste is dat er bestaat. “Papa, nu jij.” Frank komt met een verlanglijstje dat neerkomt op lang, heel lang vakantievieren. “Mama, jij bent aan de beurt.” “Ik kan niks bedenken, ik weet het echt niet.” zeg ik. ‘Ik wil niet bungeejumpen en ook niet jaren op vakantie.” “Mama, je bent saai! Bedenk iets!”

Een paar dagen later zit ik met Frank en hartsvriendin na een voorstelling op de Kemphaan onder de sterrenhemel rond een kampvuurtje. Ineens gaat er een lichtje aan van binnen. “Ik weet het. Ik weet wat ik wil. Laptop in mijn rugzakje en weg. Alleen. Naar allerlei mooie, spirituele plekken. Findhorn, Essalen, India. en dan schrijven schrijven schrijven… Reisverhalen, maar dan over de reis naar binnen. Berichten uit de binnenwereld. Weten jullie nog India een paar jaar geleden? Ik heb nog nooit zo goed geschreven als daar.” Frank mompelt iets over columns, bang me te zien vertrekken. Maar hartsvriendin straalt en stuurt me diezelfde nacht nog een mail. “Je laat je door niets en niemand tegenhouden hoor! Ik ga een staatslot kopen en in je investeren! En jij ook!”  De eerste stap wordt gepland: Findhorn, dit najaar nog.

Een vlucht? Niks ervan. The only way out is the way in.

Dit bericht is geplaatst in Leven, Liefde, spiritualiteit met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *