Apenstreken

Een ding is zeker: van leven ga je dood. Je kunt proberen de risico’s te beperken door bijvoorbeeld nooit naar donker Afrika te reizen, maar in plaats daarvan elke dag de tram te nemen naar de dierentuin om een relatie op te bouwen met de GVG, de grote vriendelijke gorilla. Makkelijk, want dan hoef je ook nooit een boekje te lezen waarin staat dat je een GVG beter niet diep in de ogen kunt kijken en stralend naar hem moet lachen. Omdat ‘ie dat niet snapt, behoorlijk pissig wordt en je aanvalt. Mevrouw Blijdorp heeft Bokito vergeven… zoals vrouwen dat doen.

Al mijn vriendinnen hebben zo (ooit) hun eigen Bokito (gehad). Ik ook. Mannen die je diep in de ogen kijkt en waar je stralend naar lacht. Waar je probeert – meestal tegen beter weten in – een relatie mee op te bouwen op een menselijke manier om dan vervolgens door zijn apenstreken beschadigd te raken. Je zou in zo’n geval zijn ouders kunnen sue-en. Dat ze je nooit gewaarschuwd hebben, dat ze nooit voorkomen hebben dat jullie contact konden maken. Aan de andere kant, als de gracht – gelijk het water tussen de twee koningskinderen – wel breed genoeg was geweest, had je daar weer een zaak van kunnen maken. Een beetje letselschade advocaat maakt van iedere mug een gorilla.

Het leven is een gok, elke dag weer, gelukkig maar. Dat het af en toe misloopt, is vaak een gevolg van je eigen niet zo slimme aanpak, door het uitzenden van verkeerde signalen, het drukken op verkeerde knoppen…

Take it like a man, madam Blijdorp. Ga voor de spiegel staan, kijk jezelf diep in de ogen, lach stralend naar jezelf en ga verder. Want dat is wat mensenvrouwen die beschadigd raken door apenstreken het snelste geneest.

Dit bericht is geplaatst in Leven, Liefde, Mannen, Relatie met de tags . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Apenstreken

  1. MC schreef:

    Mooie metafoor C….en leuke woordspelingen / scheldwoord erbij voor een dominante man met apenstreken. Bijv.OOO een echte bokito! voor een doorgewinterde womaniser of als je hem niet kan weigeren deze variant :OO…ik weet het hij is foutleuk-tis een echt bokitootje. En voor een vriendin die maar blijft vallen op bokitomannen-bokitoverslaving , bokito-eikel, bokitosex
    Of voor een nieuw drankje: bokito -a drink with a bite!
    mmmm ik ga patent aanvragen op deze naam…..
    Ik zie ineens harde bokito$

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *