Alarmfase geel

Jottum! Weeralarm! Sneeuw! Een heleboel. Aantal treinen dat rijdt gehalveerd, waarschuwingen voor de avondspits. Dekens en warme chocolademelk mee als je de weg op moet vanmiddag. Niets fijners als een weeralarm om de mensen in het land bij elkaar te brengen. Samen werken, samen leven. En de mensen in het land zijn al zo blij. Blij met Balk, Bos en Rou. Ik ook. Echt waar. Wat ik tot nu toe hoor, is mooi. Een generaal pardon, hèhè eindelijk. Meer geld voor onderwijs, alhoewel ik me soms afvraag of het een kwestie van geld is. Misschien moet het onderwijs simpelweg terug naar de menselijke maat. Meer geld voor sociale samenhang. Martin Bril las gisteren op bekende droge toon bij Matthijs (o, wat zag tie er weer fijn uit) een stukje uit het regeerakkoord voor over de aanpak van wijken. Lachen. …wijken moeten in staat gesteld worden een been bij te trekken…wie verzint dat soort teksten toch?

Alarmfase geel ook voor onze Annemarie. Ja, ja, we zijn op voornaam basis. De burgemeester doet het illegaal en dat mag nu eenmaal niet. Ook een burgemeester niet. Vanavond velt de raad een oordeel over de pompinstallatie onder haar huis die daar zonder vergunning is neergezet en nu de bijzondere Flevoklei doorboort en bijzonder Flevowater oppompt.  Nou ja, alarmfase geel. De Almeerse politiek kennende zal het allemaal wel met een sisser aflopen en fungeert de raad weer als spuit 11. Maar misschien dat ik vanavond naar de raadsvergadering ga zodat ik jullie (167 views, score van gisteren!!) morgen uit eerste hand verslag kan doen van pompen of verzuipen in de Almeerse politiek.

En voor vandaag. Hee, let’s be careful out there…   

Dit bericht is geplaatst in Almere, Politiek. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Alarmfase geel

 1. Connie Franssen schreef:

  De wereld is groter dan Almere. Liefde is een essentieel onderdeel van mijn leven. En aan interessante trucjes doe ik niet. Zoals de waard is, vertrouwt ‘ie zijn gasten Peter. Jammer dat je je speur en schrijftalent niet eens een keer constructief inzet in plaats van altijd maar alles en iedereen af te zeiken. Dat zou Almere goed kunnen gebruiken. Jij zelf ook trouwens, schat ik zo in. En als je het niets vindt wat ik schrijf, lees je het toch gewoon niet?
  In het meest verse stukje gaat het trouwens ook over liefde. Je bent gewaarschuwd.

 2. Gel schreef:

  Het wordt echt met de dag leuker! 😉

 3. Marcel schreef:

  Ha! Gezellig, en dat tijdens de eerste sneeuw hier in Amsterdam!
  Oja, de wereld is wel degelijk groter dan Almere, Hoed u allen (of was dat met dt?)
  Maarre Connie, misschien kan je me wat bijscholen met wat blijdschap, want ondanks een generaal pardon kan ik jouw blijdschap niet delen voor wat betreft het regeeraccoord… maar goed, ik stem dan ook een ander rood, en ben helemaal niet blij met 2 echte en 1 quasi stropdasser in ‘onze’ regering.

 4. Marcel schreef:

  hmm, overigens heb ik als geek natuurlijk nog eens even zitten nadenken, en kijken, maar met alle respect Peter, ik heb het vermoeden dat jouw analyse niet helemaal klopt.
  als ik rechts op de pagina kijk, zie je daar de top posts, dus de best bekeken posts.
  op nummer 1: Bloot (leuke naam) maar slechts ‘getagged’ als relatie.
  nummer 2: staat deze post, met als ‘tag’ politiek en almere, nu kan ik met niet echt voorstellen dat daar iemand geil van wordt.
  en op nummer 3: Tranen bij AH, het trieste relaas met de ‘tags’ leven en relatie.
  Nu dacht ik dat het misschien gerelateerd zou zijn aan het aantal reacties, maar nee, ook niet.
  ik kan niet anders constateren dat deze verhaaltjes gewoon gelezen zijn door, misschien achteloze voorbijgangers, of door vrienden van mij die ik tip, omdat ik deze blog echt leuk vindt.
  Ik ben het met je eens dat er handige trucjes zijn om meer hits te krijgen (hele aflevering van nova aan gewijd zelfs) maar dit lijkt toch een echt geval van lekker lezen te zijn.
  ook dat gebeurd.
  ik heb me ook wel eens verbaasd dat mijn flickr pagina meer dan 10.000 heeft, zoveel mensen ken ik toch echt niet, maar er zijn soms mensen die toch het werk van een ander waarderen.

 5. Connie Franssen schreef:

  Oh, nu snap ik het. Je gebruikt mijn blog om anderen af te zeiken. Ga buiten spelen, Peter. Er valt daar een hoop te beleven.

 6. Marcel schreef:

  Oja, sorry Peter, had ik jouw commentaar niet zo goed gelezen en begrepen.
  Maar dan nog steeds begrijp ik niet wat het verhaal dan Van Gellekom hier bij de reacties doet want blijkbaar zijn die 167 bezoekers toch grotendeels op zoek naar de schrijfsels van Connie.
  Want nog steeds geldt dan hetgeen wat ik hierboven schrijf, de meest gelezen verhalen van deze dame komen geen van deze steekwoorden voor.
  Dat Connie zich aangesproken voelt is geheel logisch natuurlijk, want beste Peter, je reageert in haar blog!
  En als het jou allemaal worst zal zijn, reageer dan niet, en hou het lekker allmaal voor je.

  Marcel, die overigens best wel eens een leuke discussie hierover wil aangaan…

 7. Marcel schreef:

  oeps, dat laatste trek ik terug, gezien alleen bij google de naam aggenbach al voldoende stof voor een geheel eigen blog doet opwaaien.
  zonde van mijn tijd en energie.

  je mag zijn en mijn reacties van mij bij deze verwijderen connie … :-)

 8. René schreef:

  @Marcel

  O dus jij was het? 😆

 9. Connie Franssen schreef:

  Wow, mannen. Wat een actie zo laat nog! Marcel, het is heerlijk verfrissend dat er een Amsterdammer reageert die niet op de hoogte is van Almeers zeer…Maar geloof me, er is geen beginnen aan. Inderdaad: voer voor geheel aparte blog.
  Buiten is het weer gewoon grijs, Jorritsma blijft. Alles gaat precies zoals verwacht. Kortom: back to normal.
  Ik verklaar de discussie voor gesloten. Baas in eigen blog. Dikke kus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *