Agenda

Write Way in september

IMG_2675In september start er weer een nieuwe Write Way in mijn kleine schrijfparadijs op de Waterlandse Tuinen in Almere.

Data: 1, 8, 15, 22, 29 september en 6 oktober
Tijd: 10.00 uur – 12.30 uur
Prijs: € 100
Er is plek voor maximaal zes cursisten.

=======================================================================================

Voorjaar 2017

Schrijfvakantie in Griekenland

29195518Vlakbij het stranddorpje Vathi, in het prachtige gebied Mani in de Peloponnesos, ligt een heerlijk huis aan zee: Boukouvala. Onder leiding van Connie Franssen en Marianka Schep kun je er van 26 mei tot en met 4 juni 2017 mediteren en schrijven aan zee.

The Write Way
Tijdens je schrijfvakantie volg je The Write Way, een schrijftraining gebaseerd op The Artist’s Way van Julia Cameron. De schrijftraining gaat niet over techniek en grammatica. Die zijn nodig als de tekst er is. Voordat het zover is, moeten er andere dingen gebeuren. Moet je vrij baan kunnen geven aan je creativiteit. Inzicht krijgen in blokkades en hoe die uit de weg te ruimen of te omzeilen. Daar gaat The Write Way over. Over het aanwakkeren van het schrijfvuur en een stem geven aan die innerlijke schrijver. Dat doen we door veel te schrijven, veel te lachen en soms te huilen. Resultaat is dat je jezelf beter leert kennen en je de schrijver kunt bevrijden uit een wirwar aan overtuigingen en blokkades waarvan je niet eens wist dat je ze had.
We gaan aan de slag met ‘stream of consciousness’ schrijven, doen we oefeningen om de schrijfspieren los te maken en te trainen, onderzoeken we de rol van je innerlijke criticus en hoe het proces te vertrouwen. Lees hier wat cursisten van The Write Way vinden.

De omgeving

Het huis waar we verblijven ligt bij de kustplaatsjes Vathi en Gythion in het prachtige gebied Mani, befaamd om haar natuurschoon. Het huis ligt op een prachtige plek in een vruchtbaar gebied dat geurt naar thijm, oregano en marjolein en waar je naar hartenlust kunt plukken van de sinaasappelbomen. De gemiddelde temperatuur in mei is overdag rond de 23 graden en ’s nachts rond de 15 graden.

tafel We verblijven in Boukouvala, het familiehuis van de gelijknamige familie. Vanuit je appartementje loop je zo het heerlijke zandstrand op. Aan de voorkant van het huis ligt een weelderige tuin met een grasveld, bloemen en palmbomen. Een ideale plek om te schrijven! De kamers hebben allemaal een balkon en uitzicht op zee, een kitchenette, ijskast en een eigen toilet en douche. In de periode dat wij er zijn, zijn er nauwelijks andere gasten in de omgeving. De kamer wordt iedere drie dagen schoongemaakt inclusief schone lakens en handdoeken.

Maaltijden
Je kunt zelf koken in je appartement maar ook iets eten in een van de restaurantjes (ongeveer 20 minuten lopen). We kunnen ook af en toe samen koken. Niets is verplicht!

Het programma

IMG_3006Het programma is zo ingericht dat er voldoende tijd is voor ontspanning. Twee dagen schrijftraining worden gevolgd door een dag vrij om aan het strand te liggen, te zwemmen, te wandelen, te schrijven, te lezen of een excursie te maken. Meedoen aan de meditatie is facultatief, we willen wel graag dat je meedoet aan alle onderdelen van het schrijfprogramma.

Vrijdag 26 mei: Aankomst en kennismaken

Zaterdag 27 & zondag 28 mei:
Meditatie van 8 – 9 uur (facultatief)
Ontbijt van 9 – 10 uur
The Write Way van 10.00 – 12.30 uur
Vrij van 12.30 – 16.30 uur
The Write Way van 16.30 – 18.30 uur
Vrij vanaf 18.30 uur
Avondmeditatie van 21-22 uur (facultatief)

Maandag 29 mei: vrij || Dinsdag 30 & woensdag 31 mei: zie 27 en 28 mei || Donderdag 1 juni: vrij || Vrijdag 2 juni: zie 27 en 28 mei

Zaterdag 3 juni:
Meditatie van 8-9 uur (facultatief)
Ontbijt van 9 – 10 uur
The Write Way van 10.00 – 12.30 uur
Vanaf 12.30 rest van de dag vrij

Zondag 4 juni: naar huis

Voorpret
Eind april organiseren Marianka en Connie een voorpretbijeenkomst om elkaar te leren kennen en waar je al je vragen kwijt kunt.

Praktische zaken en kosten

De reis
Het boeken van de reis doe je zelf.
De retourvlucht naar Athene met Transavia kost je tussen de € 200/€300 afhankelijk van het tijdstip dat je boekt. De vlucht is eenvoudig online te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het is!
Op 26 mei bijvoorbeeld vertrekt er een vlucht om 6.45 uur vanaf Schiphol – aankomst Athene 11.00 uur.

Vanaf Athene Airport gaat er een shuttlebus (nr. 93) naar busstation ‘Peleponnesou’. De bus vertrekt vanaf uitgang 5 op het vliegveld en rijdt om het kwartier. De reistijd is 75 minuten en een kaartje kost ongeveer € 3.

Vanaf busstation Peleponnessou neem je de bus naar Gythion. Koop bij aankomst direct je kaartje! De bus is comfortabel, heeft airconditioning en brengt je in 4 uur naar Gythion. Onderweg zijn er een paar sanitaire stops. Een enkeltje kost € 35.

Het meest handig is om samen te reizen. Vanaf Gythion kunnen we samen een taxi nemen naar Vathi, familie Boukavala, het oude huis aan zee. Dat kost ongeveer € 20 voor 4 personen.

Aanmelding

Voor de schrijftraining kun je je aanmelden bij Connie, de kamer reserveer je via Marianka. Inschrijven voor de schrijftraining kan door een mail te sturen aan info@conniefranssen.nl en betaling van de training (€ 400). Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers.
Let op: de uiterste aanmelddatum is 15 april.

Reserveren apartement
Je reserveert je kamer door een mail aan marschep@dds.nl en het overmaken van de kosten voor je kamer 9 x € 35: € 315 plus € 35 administratiekosten. Wil je bijboeken, dan komen die kosten er uiteraard bij.

Annulering
• Als je vier weken van tevoren afzegt, krijg je het volle bedrag min de € 35 administratiekosten retour.
• Als je twee weken van tevoren afzegt, krijg je de helft van het bedrag retour min € 35 administratiekosten.
• Zeg je korter dan twee weken van tevoren af, is er geen restitutie mogelijk.
• De reiskosten vallen hier buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *